banner564

Hayat daha kolaylaşacak

Ülkede çalışma izni veya iş kurma izniyle 6 yıl bulunan yabancılara sürekli oturum izni verilecek

Hayat daha kolaylaşacak
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.40’ta Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş söz aldı.
DP-UG milletvekilleri olarak, önceki günkü UBP Kurultayı nedeniyle UBP milletvekillerinin dün Meclis oturumuna gelemediklerini, bu nedenle nisaba destek verdiklerini ancak hükümet kanadının meclis oturumlarına katılması gerektiği yönünde daha önce yaptığı uyarının geçerli olduğunu kaydetti.
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesi oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.
Bunun ardından “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın 3. Görüşmesine geçildi.
Tasarıyla ilgili söz alan DP-UG milletvekili Menteş Gündüz kamu reformunun görüşülmemesi nedeniyle tasarıya ret oyu vereceklerini dile getirdi.
DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy ise söz alarak, 2011’de Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan sınav sonucu terfi alanlardan bazı çalışanlara rütbelerinin verilmediğini ve bunun sonucu açılan davaların hala sonuçlanmadığını söyledi.
TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da cezaevinde düzenlenmesi gereken birçok nokta olduğunu belirterek yeni bir cezaevine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Mahkûmlar, gardiyanlar ve şartlı tahliye tüzüğü ile ilgili de ciddi problemler olduğunu kaydeden Çakıcı, bu tüzüğün değişmesi ile ilgili yeni bakandan ümitleri olduğunu belirterek şartlı tahliye tüzüğünün derhal ele alınması gerektiğini kaydetti.
CTP milletvekili Tufan Erhürman, ise yargıda bulunan davanın “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüşmeye engel olmadığını anlattı.
Meclis Genel Kurulu toplantısında “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”yla ilgili söz alan CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, ilgili yasanın kendi döneminde hazırlandığını hatırlatarak kamu görevlileri yasasının dışına çıkmadıklarını anlattı.
Ardından “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın görüşülmesine ilişkin tezkere oyçokluğuyla kabul edildi.
“Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla kabul edildi.

Daimi İkamet İzni Yasa Tasarısı kabul edildi
Cumhuriyet Meclisi’nde “Daimi İkamet İzni Yasa Tasarısı” görüşüldü. Yasa tasarısı, oyçokluğuyla kabul edildi. Tasarının görüşülmesinin ardından Meclis Genel Kurulu sona erdi.
Tasarı, “ülkede çalışma izni ve/veya iş kurma izniyle bulunan yabancıların altı yıl çalışma izinli ve/veya iş kurma izinli olarak çalıştıktan sonra, Daimi İkamet İzni alarak, her yıl izin alma külfetinden kurtulmaları, ayrıca Ülkede altı yılı dolduran yabancılara hayatlarını kolaylaştıracak bazı haklar verilmesini” amaçlıyor.
Tasarının madde madde görüşülmesinin ardından bütünü oylandı. 
Tasarı, oyçokluğuyla kabul edildi. Tasarıya 21 milletvekili kabul, 7 milletvekili ret oyu verdi. 
Meclis Genel Kurulu çalışmalarını tamamladı, bir sonraki birleşim 5 Kasım Perşembe günü yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474