banner564

Hayat pahalılığı ödeneği duracak

Türkiye ile protokolden umudunu kesen hükümet, bundan sonraki süreçte maaşları ödeyebilmek için yeni kaynak arayışlarına girişti

Hayat pahalılığı ödeneği duracak
banner598

Raif DOĞRU

   Bakanlar Kurulu’nun, bütçe sıkıntısını görüşmek amacıyla dün gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, yeni kaynak arayışları üzerinde duruldu. Diyalog’un elde etiği bilgilere göre, Türkiye ile Ekonomik Protokol’den umudunu kesen hükümet, maaşları ödeyebilmek için ilk etapta Temmuz ayından itibaren hayat pahalılığı ödeneğinin verilmemesini tartıştı. 
   Bu görüşün kurul içinde ağır bastığı belirtilirken, önceki gün alınan karar çerçevesinde 35-40 kuruşluk akaryakıt zammının 50 kuruluşa çıkarılarak önümüzdeki haftadan itibaren yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.
   Geçtiğimiz yıl kamu görevlilerine yüzde 34 oranında hayat pahalılığı artışı verildiği ve büyük bir olasılıkla yüzde 2’lik kısmının geri alınacağı belirtilirken, uçak biletleri dahil bazı ürünlere ek vergi getirilmesi de ‘alınması düşünülen’ önlemler arasında bulunuyor.
   Yatırımlar için kaynak bekleyen bazı bakanların dünkü toplantıda duymak istediklerini duyamadığı, daha doğrusu bu yönde herhangi bir tartışmanın yaşanmadığı ve karar üretilmediği belirtilirken, önceliğin bundan sonraki süreçte Türkiye’den para gelmeyeceği senaryosu çerçevesinde maaşların yerel imkanlarla ödenmesine verildiği kaydedildi.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
kıbrıslı
kıbrıslı - 5 yıl Önce

türkiye sana para vermessa senda onun multecilerini geri yolla biz bize yeteriz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474