banner564

Hedef 50 bine çıkarmak

Başbakan Üstel, lokomotif sektör turizme öne verdiklerini, ülkede yatak kapasitesinin 26 bine ulaştığını söyledi ve şunu ekledi

Hedef 50 bine çıkarmak
banner598

Başbakan Ünal Üstel, lokomotif sektör turizme yerel iş gücünü kazandırmak amacıyla eğitimlere önem verdiklerini belirtti. Üstel, ülkede yatak kapasitesinin 26 bine ulaştığını ve hedefin 50 bin olduğunu söyledi. Başbakan Ünal Üstel, Girne’de, Turizm Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Otelcilik Turizm Eğitim Merkezi’ni (OTEM) ziyaret etti. Üstel’e ziyareti sırasında Başbakan Yardımcısı Turizm Gençlik, Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da eşlik etti. Başbakan Üstel, hükümetin bir ilke imza attığını ve uzun zamandır kapalı olan OTEM’in yeniden yaşam bulduğunu söyledi. Üstel, OTEM’de aktif bir şekilde gençlere hizmet verip yerel iş gücünü ekonomiye kazandıracaklarını kaydetti. Lokomotif sektör turizme yerel iş gücünü kazandırmak amacıyla eğitimlere önem verdiklerini belirten Üstel, ülkede yatak kapasitesinin 26 bine ulaştığını ve hedefin 50 bin olduğunu söyledi.
OTEM’den eğitim alan kişileri istihdam edecek işletmelerin iki yıl boyunca sosyal güvencelerinin devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Üstel, hükümet olarak yerel iş gücünü desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı. Turizm ve diğer alanlarda bu kursları sürdüreceklerini ifade eden Üstel, KKTC’yi gençlerle birlikte yücelteceklerini kaydetti.
Başbakan Üstel, “iktidarda olacakları 2027 yılına kadar yeni yatırımları ülkeye kazandırmak, gençleri de en iyi şekilde çalışma hayatına kazandırmak için eğitimlere önem verdiklerini” de söyledi.

Müracaat kabul ediliyor
Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu da, yeniden hizmete açılan OTEM’in 12 ay hizmet verecek şekilde düzenlenmesini arzu ettiklerini söyledi.
Amaçlarının ara eleman yetiştirmek ve turizmin önünü açmak olduğunu ifade eden Ataoğlu, gönüllü gençleri kutladı, hocalara teşekkür etti, rehberlik eğitimi ile ilgili müracaat kabul ettiklerini de söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy da, turizmin ülkenin önemli bir sektörü olduğunu ifade ederek, OTEM’in yeniden devreye girdiğini, yerel iş gücünün burada verilecek eğitimlerle destekleneceğini söyledi.

Başbakan Üstel Lapta Huzurevi’ni de ziyaret etti
 Başbakan Ünal Üstel ile Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Lapta Huzurevi’ni ziyaret etti.  Başbakan Üstel ile Altuğra ve Taçoy, Lapta Huzurevi Sorumlusu Ahmet Sakinoğlu’dan bilgi aldı.  Ziyaret sırasında Maramonte Girişimci Yardımseverler Derneği Başkanı Şeniz Berkin de, Lapta Huzurevi’ne 5 adet tekerlekli sandalye ile 3 adet televizyon bağışı yaptı. Berkin, her zaman yaşlıların yanında olacaklarını söyledi. Lapta Huzurevi Sorumlusu Sakinoğlu da, yaşlılara daha iyi hizmet vermek için sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalıştıklarını kaydetti, destek verenlere teşekkür etti. 
 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2022, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473