banner564

Hedef amacına ulaştı

Salim Piyale, Göç-Taş Kültür Derneği’ni bölgeli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için kurduklarını söyledi

Hedef amacına ulaştı
banner598
Melin DOBRAN
Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Derneği Başkanı Salim Piyale, derneğin 2006 yılından beridir hizmet verdiğini ve birçok alanda çalışmalar yapıldığını söyledi. Başkan Piyale derneğin, bölgede yaşayan çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlamak ve ülkeye faydalı birey olarak yetişmelerine katkı sağlamak için kurulduğunu ifade etti. Piyale ayrıca, gençlerin çeşitli alanlarda sosyalleşmesini sağlamak ve Kıbrıs kültürünü öğrenmeleri için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Piyale, derneğe bağlı halk dansları ekiplerinin, ülkemizi yurtdışındaki halk dansları festivallerinde gururla temsil ettiğini belirtti.

“Derneğin kurulması için talep çoktu”
Başkan Piyale, derneğin kurulma aşamasını şöyle anlattı, “Başka derneklerde halk danslarına katılan bir gurup gencin talebiyle, böyle bir derneğin kurulup kurulamayacağının araştırmasını yaptık. Araştırmalarımız sonucunda, böyle bir derneğin kurulmasının halkın yararına olacağını saptadık. Zaten kurulması için de çok talep vardı. Derneği 38 kurucu üye ile 2006 yılında kurduk. Dernek binamızı ise Şehit Yalçın İlkokulu’na bağlı ek bir binanın bize verilmesi sonucunda elde ettik. Orayı tamir ettikten sonra kullanmaya başladık.

“Çeşitli çalışmalar yapıyoruz”
Dernekte dansçı üye olarak 100’ü aşkın dansçımız var. Üyelerimizle beraber dernek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernek çalışmaları ağırlıklı olarak halk dansları üzerinedir. Ayrıca Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu üyesiyiz. Bölgemize ve çocuklarımıza yönelik seminerler ve eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Çocukların daha iyi bir eğitim alması ve sahnelemesi için Lefkoşa Sanat Derneği ile işbirliği içerisindeyiz. Lefkoşa Sanat Tiyatrosu ile görüştük, okullar açıldıktan sonra duyuru yapıp, yeniden tiyatro çalışmalarına başlamayı planlıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473