banner564

‘Sömürge idaresi var’

Ağrotur sakini Rumlar, denetimlerden şikayetçi

‘Sömürge idaresi var’
banner598
 İngiliz egemen üssü Ağrotur bölgesinde yaşayan Rumlar, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in seçim öncesinde verdiği, bölgenin şehircilik açısından düzenlenip sanayi, turizm bölgeleri v.b. oluşturulacağı ve mallarını değerlendirme olanağı yaratılacağı sözünü tutmadığından şikâyet ediyor.
   Haberi; “Ağroturu İngiltere’nin Sömürgesi Bıraktılar” başlığıyla aktaran Haravgi, “özgür bölgelerdeki mahsur köy” diye nitelediği Ağrotur köyünün, askeri üssün girişinde bulunduğunu ve köy sakinlerinin, kendileriyle ilgili otoritenin Rum yönetimine mi İngiliz üs yönetimine mi ait olduğunu bilmediklerini yazdı.
    Gazete, İngiliz üs polisinin, bir çocuğun cansız bedenini, üsten özel araç gelmesi için 4 saat yol ortasından kaldırmaması örneğinden başlayıp, askeri hava üssünün gece-gündüz aktif olmasına kadar bölge sakinlerinin çeşitli şikayetlerine yer verdi.
   Gazete, Ağrotur askeri üssünün Doğu Akdeniz’de ve Ortadoğu’da ne zaman bir gelişme olsa üssün İngilizler ve müttefikleri tarafından “savaş ve saldırı üssü” olarak kullanıldığını söyleyen bölge sakinlerinin şu görüşünü de aktardı:
    “Hükümetlerimizde hep, İngilizler Kıbrıs sorununun çözümüne yardım edecekleri yanlış izlenimi oldu. Bu nedenle üs içerisinde her ne olursa olsun bizim taraf müsamaha gösterdi, İngilizler de bunu hep istismar ediyor, kırılanı, döküleni hep biz ödüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473