banner564

Hekimler eylemde

Tıp-İş’in uyarı grevi nedeniyle bugün devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarında sadece acil hastalara bakılacak

Hekimler eylemde
banner598
Tıp-İş bugün 09.00-12.00 saatleri arasında kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde uyarı grevine gideceğini, greve nöbetçi hekimler ve acilde görevli hekimler dışında tüm üyelerin katılacağını açıkladı.
Sendika, acil servislerde sadece gerçek acil tıbbi hizmete ihtiyaç duyan hastalara müdahale edileceğini belirtti.
Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli, yazılı açıklamasında, sağlık sistemindeki sorunların Kıbrıs sorunu kadar eski olduğunu; sorunların çözülmesi için yapılması gereken yasal düzenlemelerin yıllardır gelen geçen hükümetler tarafından ihmal edildiğini kaydetti.
Zamanında yapılması gerekenler yapılmadığı için bugün bu ihmalin doğurduğu kaotik ortamda hem hizmet veren hekim ve sağlık çalışanları, hem de hizmet bekleyen yurttaşların bunalmış durumda olduğunu ifade eden Sıla Usar İncirli, şunları kaydetti:
“Kamu sağlık merkezlerinde hekim eksiklikleri dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Yıllar önce hazırlanan, günümüz ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün olmayan Teşkilat Yasasındaki boş kadrolar dahi münhal edilmemektedir. Bazı branşlarda hizmetler eksiklikler nedeni ile aksayarak yürütülmektedir. Devlet az hekimle çok iş yaptırma baskısını her geçen gün artırmaktadır. Hekimler yoğun çalışmaktan ötürü tükenmekte, hastalar arzu ettikleri hizmeti alamamaktadır. Bugün kamu hastanelerinde onlarca sözleşmeli, onlarca mecburi hizmetçi hekim özlük haklarından yoksun olarak çalışmaktadır… Sağlıkta tasarruf insan hayatından tasarruftur. Hekimler insan hayatı için vardır. Kamu hastaneleri halkındır. Kamu hastanelerini çökertmeye çalışanlar halk düşmanıdır. Siz halkın hastanelerinden vazgeçmiş olabilirsiniz, biz vazgeçmedik. Kararlıyız, grevdeyiz. Hükümet 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473