banner564

Hekimlerin sabrı taştı

Kuzey Kıbrıs’taki sağlık sisteminin sürdürülemez olduğunu belirten Tıp-İş üyeleri, Meclis’e yürüyerek, beyaz önlük bırakma eylemi yaptı

Hekimlerin sabrı taştı
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) üyesi doktorlar, sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla dün ülke genelindeki tüm kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde uyarı grevine gitti; Meclis önünde de eylem yaptı. 
Tıp-İş’in, nöbetçi ve acilde görevli üyeleri dışındaki üyelerin katıldığı grev 09.00-12.00 saatleri arasında uygulandı. Lefkoşa Kuğulu Park’ta toplanan doktorlar, Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüp, beyaz önlüklerini bıraktı. 
Eylemde “Hekimler işsiz, hastalar hekimsiz”, “Acilde tasarruf İnsan öldürür” ve “Herkese Eşit Sağlık Sistemi” yazılı dövizler taşındı.
Grev ve eyleme, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Birliği Sendikası da destek verdi. 
Bazı muhalif milletvekilleri de zaman zaman eylemcilerin yanına gelerek, sohbet etti.

Siber ve Kalyoncu ile görüştüler
Meclis önündeki eylemde Tıp-İş Başkanı Sıla Usar İncirli ile Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim birer açıklama yaptı. Konuşmaların ardından Tıp-İş’ten bir heyet, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu ile görüştü.
İncirli, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde hükümetin atacağı adımların Başbakan tarafından bildirilmesi sonrasında sendikanın değerlendirme yapacağını ve hükümetin dikkat çektikleri konulara duyarsız kalması halinde eylemlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474