banner564

Henüz başvuru yok!

Türkiye’de kilosu 7 lira olan tavuk etinin Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde 20 TL’ye kadar yükselmesi karşısında hükümet, önlem için ithalat izni verdi 

Henüz başvuru yok!
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Türkiye’de kilosu 7 lira olan tavuk etinin Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde 20 TL’ye kadar yükselmesi karşısında hükümet, yurttaşın alım gücüne katkıda bulunmak amacıyla tavuk etinin ithaline izni verdi.  
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, tavuk eti ithalinin 21 Eylül 2018 tarihinden itibaren yürürlükte olduğunu söyledi. Diyalog’a konuşan Bakan Şahali, yurttaşın alım gücüne katkıda bulunmak amacıyla ve rekabete dayalı bir fiyat politikasının gelişmesi umuduyla bu adımı attıklarını belirtti.
Bakan Şahali, tavuk etinin ithalinin cuma gününden itibaren yürürlükte olduğunu, bu konudaki resmi bildirimi üyelerine duyurması amacıyla Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na (KTTO) resmi yazıyla yaptıklarını söyledi.
Tavuk eti ithal etmek isteyen işletmelerin Veteriner Dairesi’ne başvurarak gıda güvenlik koşulları mevzuatını yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “İthal izni için henüz bir başvuru olmadı” dedi.
Fiyatlarla ilgili soru üzerine ise Şahali, pazar araştırması yapılmadığını ancak tavuk etinin kilosunun maliyetinin 1-2 dolar civarında olduğunu söyledi. Şahali, ülkede kilo başı fiyatın ise 15 TL olduğunu kaydederek avantajlı bir fiyat oluşmasını beklediklerini kaydetti.

Türkiye ve KKTC fiyatları
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre ise Türkiye ile KKTC arasındaki tavuk eti fiyatlarının dağılımı şu şekilde oldu:
Türkiye’de tüm pilicin kilosu 6.85 TL iken KKTC’de Kırnı Piliçlerinin kilosu 15.51 TL, Er Piliç kilosu 19.95…
Türkiye’de; Kanat 18 TL, pirzola 14 lira 50 kuruş, göğüs 14 lira 75 kuruş. KKTC’de ise kanatın (Kırnı) kilosu 29.84 TL, göğüs (Kırnı) 28.87 TL, pirzola (Semavi) 24.15 TL olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474