banner564

‘Hep birlikte  büyük hedeflere’

Lefkoşa’da düzenlenen etkinlikte konuşan eski başkanlar Eroğlu, Özgürgün, Ertuğruloğlu yeni yönetime destek belirterek UBP’nin iktidara hazır olduğunu söyledi  

‘Hep birlikte  büyük hedeflere’
banner598

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı’nın düzenlenen “Hep Birlikte, Yeni, Büyük Hedeflere, Lefkoşa Buluşması” etkinliği, partilileri bir araya getirdi. Etkinlikte Genel Başkan Ersin Tatar, 3’üncü Cumhurbaşkanı, UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu,  UBP eski Genel Başkanlarından Hüseyin Özgürgün, UBP eski Genel Başkanlarından Tahsin Ertuğruloğu, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu birer konuşma yaptı.
Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk, Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alan etkinlikte konuşan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, ülkenin kötü durumda olduğunu, halkın hizmet için UBP’yi iktidarda görmek istediğini ancak kendilerinin bunun için kimsenin kapısını çalmadıklarını çalmayacaklarını söyledi.
Ersin Tatar konuşmasında şunları kaydetti:
“UBP ülkenin en büyük, en güçlü, siyasal partisidir ve ülkemizin geleceği için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Taban ve tavan kaynaşmıştır, hizmete hazırdır. Bütün sektörleri sıkıntıya soktular. Hayati su projesini ileri götüremediler. 200 kilometre boru döşenecekti, 200 metre yapamadılar. Ama biz kaldığımız yerden devama, büyük projelerle ülkemizi daha ileriye götürmeye varız. KKTC için yollardayız. KKTC için çalışıyoruz. Halkımızı düşünüyoruz. Çok çalışıyoruz ve mutlaka başaracağız. Halk ‘bu hükümet gitti gidiyor, gitmelidir’ diyor ama biz kimsenin kapısına gidip ‘bizi hükümete alınız’ demedik. Kimsenin kapsını çalmadık, çalmayacağız da. Bir seçim olsa tek başımıza iktidarız. Erken seçime de hazırız, iktidara gelip halka hizmet etmeye de...”

“Kıbrıs konusu meclise taşınacak”
Tatar, Kıbrıs konusunda federal biz çözümün olamayacağının Rum tarafının tutumu ve istekleri ile ortaya çıktığını görüşünü ifade etti ve “Alternatif çözüm modelleri masaya gelmelidir. İki ayrı devlet, AB çatısı altında iki ayrı devlet, konfederasyon gibi seçenekler görüşülmelidir. Doğrusu budur. Biz bunu öneriyoruz, bunu savunuyoruz” dedi.
Tatar, Rum tarafında yaşayan Niyazi Kızılyürek’in Kıbrıs Türklerinin sesi olacağı iddiasıyla AKEL’den aday olmasının bir oyun, bir aldatmaca olduğunu da ileri sürdü ve KKTC’de propaganda yapmasına izin verilmemesini istedi.

Eroğlu: UBP yarın iktidardadır…
Etkinlikte konuşan 3’üncü Cumhurbaşkanı, UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında herkesin “UBP yarın iktidardadır” dediği bir ortamda böylesi bir etkinlik yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.
UBP ile ilgili tavsiyelerini ve görüşlerini herkesle paylaşmak istediğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:
“UBP dünden bu güne heyecanla gelmiştir, sevgi saygı ile gelmiştir ve öyle devam edecektir. UBP büyük bir ailedir. Aile bireyleri bir birlerine nasıl bağlıysa, bir birlerini nasıl severse bir birimizi öyle sevdiğimiz için bugünlere kadar güç kaybetmeden, güç kazanarak gelmiştir.

Eroğlu’ndan nasihatler…
Siyasette eleştiri önemlidir ama bunu kimin yaptığına da bakınız. Ne demiş Hazreti Mevlana: ‘Her lafa verilecek bir cevabım var ama bir lafa bakarım laf mı diye; Bir de adama bakarım adam mı diye.’ Boşuna dememiş Mevlana. Bu da kulağınıza küpe olsun. Her eleştiriyi ciddiye almayınız. Bazıları iş ola eleştiriyor. Bazıları sizi yıpratmak, küçük düşüreceğini sanarak eleştiri yapıyor. Bunlara kulak vermeyiniz. Ama bazıları var ki bilinçlidir, düzgün görüşleri vardır ve samimidir. Onların eleştirilerine değer veriniz.

“Dedikoduya itibar etmeyiniz”

Dedikodu yayanlara itibar etmeyiniz. Pas nasıl demiri eritirse dedikodu da aileyi, partiyi eritir. Gruplaşma, bölünme ile parti büyümez, başarı sağlanamaz.  Bölünerek küçülürsünüz. Birleşerek büyür, başarılı olursunuz. Kırgınlık olmaz. Kırgınlık demek sevginin yok olması demektir. Sevgi olmazsa hiçbir şey olmaz. Sorunlar yaşanır. İyi bir politikacı yakın geleceği, mesela bir sene sonrasını görebilmeli, tahmin edebilmelidir. Tahmini doğru çıkmazsa bunun neden olmadığını bulmalı, bilmelidir. Parti kadroları, ‘ben seçildim, oldubitti’ dememeli, dünyadaki gelişmeleri takip etmelidir. Kendilerini sürekli geliştirmeli, yenilemeli, değiştirmelidir. Danışmak, araştırmak lazımdır. Danışmak ayıp değildir, erdemdir.”

Özgürgün: Tatar’a ‘gel al’ diyecekler 
UBP eski Genel Başkanlarından Hüseyin Özgürgün de etkinlikte yaptığı konuşmada, UBP’nin halkın hizmet alabilmesi için İktidarda olması gerektiğini belirtti ve şöyle dedi:
“Son bir yılda bu gerçek daha net olarak görüldü. Bizim dönemimizde ilk kez denk bütçe yapıldı ve bütçe fazlası ortaya çıktı. 2 yıl hiç zam yapmadık. Çiftçinin, hayvancının bütün alacakları ödendi. Piyasaya hiç borcumuz yoktu. Asgari ücrete 3 defada yüzde 30’un üzerinde artış verdik. Yollar yaptık, projeler uygulamaya koyduk. Bu şartlarda hükümeti aldılar ama bir yılda 1 milyar açığı olan bir hükümet oldular. Bütün projeleri biz yaptık, biz uygulamaya koyduk. Bugüne dek, hep biz yaptık, onlar yıktı. Yakında Sayın Ersin Tatar’a ‘gel al’ diyecekler. Bundan eminim. Yine denk bütçe olacak, yine ülke refah yoluna girecek ve biz de halk da memnun olacak.”

Ertuğruloğlu: Yeni süreç başlamalı
UBP eski Genel Başkanlarından Tahsin Ertuğruloğu da konuşmasında “Hükümet programında Kıbrıs konusu ile ilgili tek bir satır olmamasını, Dışişleri Bakanı bir demeç verdiğinde, bu hükümeti bağlamıyor demesini” eleştirdi ve şöyle konuştu:
“Böylesi temel bir noktada görüş ortaya koymayan bir hükümet olamaz. Bir an önce böyle bir hükümet görevden gitmelidir. Bu durum Sayın Akıncı’nın işine geliyor Neden? Çünkü Sayın Akıncı kimseyi takmadan, kendi takıntıları ile gidiyor.
Artık federasyon bitti. Artık KKTC Meclisi’ne bir takım öneriler sunarak Kıbrıs konusunda yeni bir süreç başlatma zamanı geldi. 

Taçoy: Değişim için yollardayız
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasan Taçoy konuşmasında, “gelişim ve değişim” diyerek yola çıktıklarını belirti ve etkinliklerine anneler günü, Ramazan iftar sofraları ile devam edeceklerini, gelecek aylarda da ülkeyi karış karış dolaşmaya, halkla bütünleşmeye devam edeceklerini kaydetti.
Taçoy özetle şunları aktardı, “Yeterli görmesek de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bütün kalıcı eserlerin, sosyal devlet anlayışının altında Ulusal Birlik Partisi’nin mührü vardır. UBP görev partisidir. Görevimiz devletimizi sahip çıkmak yaşatıp yüceltmek, halkımızın yaşam kalitesini artırmak ve Anavatan Türkiye ile sürekli geliştirmektir. Guterres raporu kabul edilemez. Kıbrıs konusu Sayın Akıncı’nın yanlışlarına bırakılamaz. Hedef 2020 seçimidir.”

Gardiyanoğlu: Halkla alay ediyorlar
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ise konuşmasında, hükümeti eleştirdi ve “Elektrik zammını mevsimsel nedenlerden dolayı elektrik faturalarının yılın en düşün noktasında olduğu Nisan ayında yaptılar ama ağustosta eylülde göreceğiz. Bunlar halkın aklı ile alay ediyorlar” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473