banner564

‘Her şey geçecek” diyor

Öz oğlunu öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ve akıl hastası olduğu öne sürülen Bilge Lord Kunduracı davasında ilginç iddialar dolaşıyor

‘Her şey geçecek” diyor
banner598

 Gönyeli’de 7 yaşındaki oğlunu iki gün üst üste bıçaklayarak öldüren Bilge Lord Kunduracı’nın akıl sağlığının yerinde olmadığına dair rapor veren Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’ya güvenmediğini söylediği ortaya çıktı. 

Mahkeme emri ile sanığın 16 Ocak 2019 tarihinden itibaren cezaevindeki telefon görüşmeleri, ses kayıtları mercek altına alınırken, incelenen kayıtlarda Kunduracı’nın “Çakıcı kariyer peşinde. Ona güvenmiyorum” dediği belirtildi. 
Sanığın ayrıca annesine telefonda “Az kaldı kavuşacağız. Her şey geçecek” dediği de açıklandı.
Öz oğlunu bıçaklayarak öldüren Bilge Lord Kunduracı’nın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davası dün de devam etti. Davanın dünkü oturumunda sanığın16 Ocak’tan itibaren cezaevindeki tüm hal ve davranışlarıyla ilgili yürütülen soruşturmanın detayları aktarıldı. 
Soruşturmayı yapan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan polis memuru Hamza Tarman, elde ettiği bulguları anlattı.  
Hamza Tarman, 16 Ocak 2019 tarihinden itibaren kadınlar koğuşundaki telefon ve kamera kayıtları ile özel taleplerin yazılı yapıldığı defterden el yazı imza örnekleri aldığını mahkemeye aktardı. Sanık ile birlikte aynı koğuşta kalan iki kadın mahkûmdan ifade aldığını anlatan Tarman, Kunduracı’nın cezaevinde iyi diyalogları olduğunu, el işleri yaptığını mahkemeye aktardı. Polis, sanığın annesi ve ablasıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, avukatı ve psikiyatr uzmanı Mehmet Çakıcı’ya güvenmediğini ve onların kariyer peşinde olduklarını söylediğini açıkladı.

Annesi ile telefonda konuştu…
Polis, sanığın annesiyle yaptığı ve kayıt altına alınan görüşmesinde sesini değiştirip, “Şimdi Çakıcı gelecek. Telefonda yorum yapma” ve “Mahkemeye bir üniversitenin dekanı gelecek, halledecek” dediğini aktardı. Tarman, sanığın annesi ve ablasıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, Psikiyatr Mehmet Çakıcı ve avukatı Mehmet Kaptan Bensen’in amaçlarını anladığını söyleyip, “Bizi kullanıyorlar. Fadıl Beye de anlatacağım. Çakıcı çok yüzsüz... Sizi ararsa konuşmayın. Ben bir şey söylesem de görüşmesem de raporu yazacak” dediğini ifade etti.

İlginç diyaloglar aktarıldı
Hamza Tarman, “Ol der ve olur” isimli kitabın cezaevine yasal olmayan yolla sanığın tasarrufuna geçtiğini anlattı. Tarman, kitabın Psikiyatrist Mehmet Çakıcı ile görüştüğü dönemde tasarrufuna geçtiğinin belirlendiğini söyledi. Polis memuru Hamza Tarman, annesine telefonda “Az kaldı kavuşacağız. Her şey geçecek” dediğini söyledi. 
Sanığın ablasıyla telefon görüşmesinde, “İnternetteki haberlere yapılan yorumları hazmedemiyorum” derken, ablasının da, “Kafana takma. Başka bir olay olunca bu olay unutulacak” demesi dikkat çekti. 
Başkan Fadıl Aksun, davayı ön duruşmaya devam edilmek üzere 8 Mayıs’a erteledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473