banner564

Hesabını kim verecek?

Zühal Ereş isimli vatandaş, TÜK’ten aldığı 12 ton balanın ıslak çıkması sonucunda 30 adet büyük baş hayvanının zehirlendiğini söyleyerek isyan etti:

Hesabını kim verecek?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Sandallar köyünde hayvancılık ile geçimini sağlayan Zuhal Ereş isimli üretici, yaklaşık 15 gün önce Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) ithal olarak getirttiği balalardan 12 ton aldı, ancak bu balaları yiyen büyük baş hayvanları zehirlendi. 30 tane büyük baş hayvanının etkilendiğini söyleyen Ereş, 1 tane büyükbaş hayvanının öldüğünü, 4 tanesinin ise düşük yaptığını söyledi.

Islak olduğunu TÜK’e bildirdik
Yaklaşık olarak 15 gün önce TÜK’ten 12 ton bala aldıklarını söyleyen Ereş, konu balaların ıslak ve bozuk çıktığını, durumu ise TÜK’e bildirdiklerinde, kendilerine dilekçe yapmalarının söylendiğini ifade etti. 
Dilekçe yapmaları üzerine TÜK’ten birkaç gün önce 2 görevlinin gelerek balaları incelediklerini ve resimlerini çektiklerini aktaran Ereş, balaların bozuk olduğunu konu 2 görevlinin de gördüğünü dile getirdi.
Ellerinde bulunan balaların bitmesi ile TÜK’ten aldıkları balaları hayvanlarına vermeye başladıklarını anlatan Ereş, 30 tane büyük baş hayvanının zehirlendiğini ve bunlar içerisinden 1 tanesinin ölürken 4 tanesinin de düşük yaptığını söyledi. 

“Günlük süt üretimimiz azaldı”
Normalde günlük süt üretimlerinin bin 200 kilo olduğunu ifade eden Ereş, 1 gün içerisinde bu miktarın bin kilograma düştüğünü, bu azalmadan dolayı da 270 TL civarında bir zararlarının oluştuğunu ifade etti.

“Gelen balalar tahlil edilsin”
Gelen balaların iyice tahlil edilmesini isteyen Ereş, insanların kendilerine bala verilmeyeceği korkusu yaşadığı nedeni ile bozuk olan balaları şikayet etmekten korktuklarını iddia etti. Ereş yetkililere de seslenerek “zararımı kim ödeyecek” sorusunu sordu.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474