banner564

Hisarköy şenlendi

Orkide Festivali’ne katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, kendisine sevgi gösterisinde bulunan ve fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı

Hisarköy şenlendi
banner598

Lapta Belediyesi, Hisarköy Muhtarlığı ve Hisarköy Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen 6. Hisarköy Orkide Festivali başladı.

Açılışı dün saat 13.00’te Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yapılan, geleneksel el sanatı ürünleri, bölgeye özgü ürünler, ev yapımı yiyecek içeceklerin satışının yapılacağı, kitap stantlarının bulunduğu festival bugün de devam edecek. 
Festivalin açılışına Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ile TDP Genel Başkanı Özyiğit de katıldı.
Açılışta Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı. Ardından halk dansları gösterileri sunuldu. Festivalde Cemal Aslangazi ile Kıbrıs Müzik Yolcuları konseri de yer aldı.

Şemi: Kültürel tanıtıma katkı
Açılışta konuşan Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, festivalin amacının Kıbrıs’ta ve köylerinde pek çok türü yetişen ve bazıları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan orkideler için farkındalık yaratmak, çevreye ve doğaya kaşı duyarlı olmak ve köyün kültürel tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Namsoy: Önemli bir etkinlik
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da konuşmasında, festivalin orkidelerin korunması bilincinin yerleştirilmesi ve kültürel zenginliklerinin yaşama kazandırılması bakımından önemli olduğunu kaydetti. 

Akıncı: İç turizme katkı…
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, festivallerin 2 amaca hizmet ettiğini kaydetti. Akıncı bunlardan birinin bulunulan yöreye göre farkındalık yaratılmak olduğunu ve çok yararlı olduğunu söyledi. Akıncı, Festivallerin bunun ötesinde bir anlamı daha olduğunu , bunun da bir araya gelmek, bir şeyleri birlikte paylaşmak, birlikte kotarmak, sosyalleşmek ve sadece yöre insanı olarak değil Kuzey Kıbrıs çapında bazen da Güneyden gelen ziyaretçilerle iç turizme katkı yapmak olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474