banner564

Hizmetleri tarihe not düşüldü

Süleyman Onan, Meclis’te yapılan törenin ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı

Hizmetleri tarihe  not düşüldü
banner598

 Ülkenin tanınmış hukukçularından, eski Milletvekili, toplumlararası görüşmelerdeki Türk temsilci Ümit Süleyman Onan dün, son yolculuğuna uğurlandı. Onan için Cumhuriyet Meclisi’nde devlet töreni düzenlendi. Törenin ardından Onan’ın cenazesi Lefkoşa Mezarlığında toprağa verildi.

Ümit Süleyman Onan için Cumhuriyet Meclisi bahçesinde yer alan tören saat 10.00’da başladı.
Meclis Başkanı Siber Sibel’in konuşma yaptığı törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar ve milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, eski bürokratlar ve Onan’ın ailesi katıldı.

Siber: Önemli görevler yaptı

Meclis Başkanı Sibel Siber, Ümit Süleyman Onan’ın Kıbrıslı Türklerin mücadelesinde çok önemli görevler yaptığını belirterek, “Aslında mücadelemizde büyük yer tutmuş insanlarımız sonsuzluğa uğurlanırken tarihimizin sayfalarında Gorabet ölümsüzlüğü yapakalıyorlar” dedi.
Onan’ın da ölümsüzlüğü yakalayan bir değer olduğunu ifade eden Siber, İngiliz sömürge döneminde genç bir avukat olarak örgütlenmelerin başlangıcında yer aldığını da söyledi.
Siber, Onan’ın unvanlarını sıralayarak, bunların sadece birer unvan olmadığı, verilen mücadelenin de kanıtı olduğunu belirtti. Onan’ın yakın tarihle ilgili anılarını kendi ağızından dinleyememenin ve yazamamanın üzüntüsünü yaşadığını da vurgulayan Siber, “Birkaç kez randevulaşmıştık fakat rahatsızlığından dolayı bunu gerçekleştiremedik. Onun anıları belleğimizde, tarihin sayfalarında hep bizimle birlikte olacak” dedi.
Siber, mücadeleye Onan’ın bıraktığı yerden, Kıbrıslı Türklerin varlığı uluslararası alanda tanınıncaya kadar devam edeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474