banner564

Ortaklar krizi aştı

CTP’nin yeni Genel Sekreteri Kutlay Erk oldu, DP ise kurultaya kadar Şonya ile devam kararı aldı

Ortaklar  krizi aştı
banner598

 Koalisyon hükümetini oluşturan CTP-BG ile DP-UG’deki genel sekreterlik konusunda yaşanan belirsizlik dün akşam neticelendi. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) geçtiğimiz hafta yapılan kurultayında belirlenen yeni Parti Meclisi dün akşam ilk toplantısını yaptı ve tek aday olan Kutlay Erk’i oy birliğiyle genel sekreter seçti.

Genel Sekreter Bengü Şonya’nın “görevden alınması” gündemiyle dün akşam toplanan Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Parti Meclisi ise Genel Başkan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın önerisiyle gündem değiştirdi ve Şonya’nın görevine devam etmesine karar verdi.

Erk: Beklentilerin bilincindeyim
 
Genel Başkan, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında saat 20.00 civarında toplanan Parti Meclisi, Genel Sekreterliğe tek aday olarak Kutlay Erk'i oybirliğiyle seçti.
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreterliği’ne seçilen Kutlay Erk, zorlukların ve partililer ile Kıbrıs Türk halkının beklentilerinin bilincinde olduğunu belirtti. 
Parti Meclisi’nin toplantısında oybirliğiyle Genel Sekreterliğe seçilen Kutlay Erk, ilk açıklamasında, tek aday olarak oybirliği ile göreve getirilmesinden büyük onur duyduğunu söyledi. 
Kutlay Erk, “Zorlukların ve partililer ile Kıbrıs Türk halkının beklentilerinin bilincindeyim” dedi. 

Sinerji yaratarak çalışalım

Kıbrıs Türk halkının daha rahat bir ortamda yaşayabilmesi ve partinin daha başarılı olabilmesi için sorunların üzerinde parti olarak çalışacaklarını belirten Erk, “Bunlar aşılmayacak sorunlar değil, yeter ki sinerji yaratarak çalışalım” diye konuştu. 
Erk, yeni dönemin bir başarı hikayesi olacağına inandığını da belirtti. 

MYK’da belirlendi

CTP Parti Meclisi, Genel Sekreter'in ardından Merkez Yönetim Kurulu’nu da (MYK) da belirledi.
Genel Sekreterliğe tek aday Kutlay Erk'i oybirliğiyle seçen CTP Parti Meclisi, MYK için seçim yaptı. 12 adayın yarıştığı seçim sonunda 9 kişilik MYK şu isimlerden oluştu:
Birikim Özgür, Tufan Erhürman, İsmet Akim, Armağan Candan, Niyazi Düzgün, Hakan Kuntay, Şenay Ekingen, Fazilet Özdenefe ve Emel Kişi.



Denktaş kararından vazgeçti

Genel Sekreter Bengü Şonya’nın “görevden alınması” gündemiyle dün akşam toplanan Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Parti Meclisi, Genel Başkan Makrobet Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın önerisiyle gündem değiştirdi ve Şonya’nın görevine devam etmesine karar verdi. 
Denktaş, Parti Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Şonya’nın dün kendisine istifa mektubu sunduğunu ancak reddettiğini ifade ederek, görevden alınmasını içeren gündemin oybirliğiyle reddedilmesini önerdi.
Konuşmasında, Şonya’nın genel sekreterlikten alınmasına yönelik verilecek oyları kendisine karşı verilmiş oylar olarak değerlendireceğini de söyleyen Denktaş, “Bu oyların miktarı beni istifaya kadar götürür” dedi.


“Bilek güreşini devam mı ettirelim?”

Parti içi huzursuzluklara da değinen Denktaş, bu yöndeki haberleri “avuçlarını ovuşturarak” izleyen bir kesim olduğunu belirtti. “Dıştan bizi izleyenler ‘nihayet beceriyoruz’ diye ellerini ovuşturuyor” diyen Denktaş, önceliğe alınması gereken konunun yerel seçimler olması gerektiğini ifade etti. 
Denktaş, parti içi huzurun ortadan kalktığını gösterecek hareketlerden uzak kalınması gerektiğine vurgu yaparak, “Bilek güreşini devam mı ettirelim? Böylelikle kendi içimizde dağınık bir görüntü vermemizi bekleyenlerin ekmeğine bal mı sürelim? Yoksa bu salondan birlik ve bütünlüğümüzü ispat edecek ve sıkıntıları sona erdirecek bir yaklaşımla mı çıkalım?” diye sordu.


“Gardaşlar tartışabilir ama kopmaz”

Grupla yaptığı değerlendirmede “sonuna kadar gitme” kararı aldıklarını ancak Şonya’nın istifa mektubunu sunmasıyla durumun değiştiğini anlatan Denktaş, “Gardaşlar birbiri arasında kavga edebilir, kızabilir, tartışabilir ama gardaşlar kopmaz” dedi.
Şonya istifa mektubu getirerek partinin birliğine yönelik bir adım attı, bu adım karşılıksız kalmamalı. Bu adım DP’nin hoşgörüsü içinde karşılık bulmalı.”


Şonya: Aynı yolun yolcusuyuz

Bengü Şonya da yaptığı konuşmada çok üzgün olduğunu ifade ederek, “Tüzük kurultayında yaşanan o talihsiz olay keşke hiç olmasaydı. Ondan sonra yaşananlar da keşke hiç olmasaydı. Ama hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, düşüncemiz bir” diye konuştu.
Parti Başkanı Serdar Denktaş’ı dün ziyaret edip görüştüğünü dile getiren Şonya, şöyle devam etti:“Başkan lütfetti ve bir uzlaşmaya vardık. Sayın başkana yaptığı bu içten konuşma için teşekkür ederim. Partinin birlik ve bütünlüğünü dışa karşı ve hatta içe karşı sağlamamız için önümüzdeki seçimler bakımından önem taşır. Ben kendi hesabıma kendi derslerimi çıkardım. Başkanın söylediği gibi ben partime zarar verdiğine inandığım söylemlerimi de telafi etmeye çalışacağım.
Uzaklardan gelenler de var, çok teşekkürler. Burada bulunmamızla bir mesaj veriyoruz. Biz biriz, bütünüz. Yürüyeceğimiz yolda birlikte kol kola devam edeceğiz. Kimsenin gücü bizi ayırmaya yetmez.”

84 kabul 1 ret

Konuşmaların ardından Genel Başkan Denktaş’ın, gündem maddesinin değiştirilerek Genel Sekreter’in kurultaya kadar görevine devam etmesine ilişkin önerisi 1 ret oyuna karşılık 84 oyla kabul edildi. 
Oylamanın ardından konuşan Denktaş, “4 gün önce basının önünde yaşanmış bir olayın yine basının önünde ters çevrilmesine olanak sağladığınız için, Genel Başkan olarak bana güveninizi yeniden gösterdiğiniz için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473