banner564

Hizmetleri unutulmayacak

5. Kolordu Komutanlığı’na atanan Tuğgeneral Tevfik Algan, KKTC’deki devlet büyüklerini ziyaret etti

Hizmetleri unutulmayacak
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 5. Kolordu Komutanlığı’na atanan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğgeneral Tevfik Algan’ı kabul etti.

Yapılan açıklamaya göre kabulde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2017-2019 yılları arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğgeneral Tevfik Algan’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği hizmetlerin anısına anı plaketi sundu. 
Başbakan Ersin Tatar da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki 2 yıllık görev süresini tamamlayan Tuğgeneral Tevfik Algan’ı kabul etti.
Kabulde ilk sözü alan Başbakan Tatar, Algan’ın tecrübelerinin, Kıbrıs Türk halkını yakından tanımasının, KKTC’nin koşullarının değerlendirilmesi ve Türkiye ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Tatar, “Kıbrıslı Türkler olarak burada verdiği hizmetleri asla unutmayacağız. Sizleri bu duygularla uğurluyoruz.  Temasımızın ve dostluğumuzun her zaman devam etmesi arzusundayız. Sizi sık sık KKTC’de görmek isteriz” şeklinde konuştu. 
Tuğgeneral Tevfik Algan, GKK komutanlığı gibi şerefli bir görevi 2 yıl boyunca ifa ettiği için gururlu olduğunu söyledi.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev süresi sona eren Tuğgeneral Tevfik Algan, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay tarafından da kabul edildi.
Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Tuğgeneral Algan, 2 yıl süreyle onur duyduğu görevini ifa ettiğini belirterek Çorlu’da görev yapmak üzere KKTC’den ayrılacağını anımsattı.
Algan, “Gönlüm burada, yine Kıbrıs’ın bir mücahidi olarak görevime devam edeceğim. Sizlerle görev yapmak bulunduğum görev için büyük bir şanstır. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına her zaman yakınlığınızı, sıcaklığınızı ve desteğinizi hissettik” dedi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, hizmetlerinden dolayı Tuğgeneral Algan’a teşekkür ederek önemli bir dönemde önemli görevleri yerine getirdiğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474