banner564

Hukuk ve etik dışı

Siber; devlet arazilerinin kiralanması konusunda hükümetin politikasını eleştirdi:

Hukuk ve etik dışı
banner598

  Devlet arazilerinin kiralanması konusunda hükümete yönelik eleştirilerde bulunan  Cumhuriyet Meclisi eski başkanı Sibel Siber, “Dün onayladığınız bir yanlışı bugün eleştirirseniz, eleştirinin değeri düşer” dedi. 

Siber, “Arazi Kiralanması; Hukuk ve Etik Dışılık” başlıklı yazılı açıklamasında, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın kendi oğlunun şirketine yasalara aykırı olarak kiraladığı iddia edilen arazi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın “hukuk ve etik dışılık yönünden” eleştiri getirdiğini ve iptalini istediğini kaydetti. 
“Bir bakanın veya hükümetin en önemli görevlerinden biri de yasadışı kararların altına imza atmaması ya da bu kararların iptalidir” diyen Siber, ancak daha önce de aynı şirkete aynı şekilde yapılan kiralamaya, Özersay’ın geçmişte hiçbir eleştiri yapmaması, hatta kira mukavelesini 10 yıldan 35 yıla çıkaran Bakanlar Kurulu kararının altına imza atmasının, bu eleştirinin inandırıcılığını zedelediğini kaydetti. 
Siber, bu durumda eleştirisinin maksadına hizmet etmediğini ve gerçekten kamu yararı gözettiği konusunda kuşku uyandırdığını belirterek, şöyle devam etti:
“Bilindiği gibi Eşdeğer mağdurlarına ‘Size dağıtılacak arazi kalmadı!’ denilirken bir taraftan da Anayasa’ya ve İTEM yasasına aykırı olarak uzun vadeli kiralama yöntemiyle bu araziler hükümetlerimiz tarafından dağıtılmaktadır. Bu yasa dışı uygulamaların önüne geçilmesi ile ilgili yaptığım açıklamalar hafızalardadır. Başbakanlığım döneminde de bu konu üzerinde hassasiyetle durdum. O dönemde Anayasa ve yasalara aykırı olarak rezerv yapılan araziler, savcılık görüşüne de başvurularak hükümetimiz tarafından iptal edilmiş ve kamuoyuna da açıklanmıştı.” 
Sibel Siber, hal böyle iken Anayasa ve yasalara aykırı olması nedeniyle 2013 yılında hükümet tarafından iptal edilen 3 dönümlük bir rezerv arazinin, 7 dönüme çıkarılarak Kudret Özersay’ın partisine mensup bakanın önergesiyle 4 Aralık 2018’de Bakanlar Kurulu kararı ile tekrar aynı şahsa kiralandığını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473