banner564

Hükümete ilk uyarı

Devletten ve belediyelerden 70 milyonluk alacağı tahsil edemeyen müteahhitler iş araçlarıyla eylem yaptı

Hükümete ilk uyarı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, devlet ve belediyelerden alacaklı oldukları yaklaşık 70 milyon liranın ödenmemesi gerekçesiyle dün 250-300 iş aracıyla Lefkoşa’da eylem yaptı.
   Lefkoşa – Güzelyurt Anayolu, Haspolat ve Gönyeli çemberlerinde toplanan eylemciler, saat 11. 00 sıralarında kent merkezine geldi.
   Eylemcilerin ilk durağı Maliye Bakanlığı oldu. Bir grup eylemci iş araçları ile Maliye Bakanlığı önündeki trafiği kapattı. 
   Eylemcilerin ikinci durağı da Başbakanlık oldu. Eylemciler iş araçları ile Başbakanlık önündeki yolun trafik akışını durdurdu. 
   Polis ve Çevik Birlik ekipleri, Maliye Bakanlığı ile Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
   “Emekçi ile sermaye ile bir bütünüz”. “Biz Kıbrıs Türküyüz”, “Ödemediğin emekçinin alın teridir”, “TL gibi eridik”,  “Yok oluşa seyirci mi kalacaksınız?” yazılı pankartlar ile eylem gerçekleştiren müteahhitler, sonuç alana kadar eylemlerini arttırarak devam ettirme kararı aldıklarını belirtti. 

Sonuç alana kadar devam

   Maliye Bakanlığı önünde bir açıklama yapan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, batma noktasında olduklarını, devletten ve belediyelerden alacakları olduğunu ifade ederek, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istedi.
   Buradaki açıklamanın ardından Gürcafer, beraberindeki heyet ile birlikte Tufan Erhürman ile görüşmek üzere Başbakanlığa gitti.
   Başbakan Tufan Erhürman ile görüşen Gürcafer, sonrasında yaptığı açıklamada toplantının olumlu geçtiğini belirtti. Başbakan Tufan Erhürman’ın konuyu Bakanlar Kurulu’na taşıyacağını söylendiğini ifade eden Gürcafer, eylemlerinin sonuç alana kadar devam edeceğini yineledi.
   Gürcafer, alacaklarının ödeneceğine dair hükümet güvencesi istediklerini, bu güvenceyi almadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını vurguladı.
   Ödenmesi gereken miktarın 60-70 milyon TL civarında olduğunu, taleplerinin tüm borcun ödenmesi olmadığını dile getiren Gürcafer, hükümetten ödemelerin yapılacağına dair güvence istediklerini söyledi. 
    Eylemin vatandaşların mağdur olmayacağı şekilde devam edeceğine işaret eden Gürcafer, trafiği kapatma düşünceleri olmadığını, ana arterlerdeki araçların kaldırıldığını ancak sonuç alınmazsa eylemin büyüyerek devam edeceğinin altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474