banner564

14 yıl gizlendi

Hırsızlık suçundan yakalanan Haydar Akyüz’ün 2004 yılından beri ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı

14 yıl gizlendi
banner598

    Girne’ye bağlı Alsancak’ta oto yıkama iş yerinde araç koltuğu üzerinde bırakılan M.Ş.’ye ait 10 TL değerindeki deri cüzdanı ve içerisindeki 370 TL parayı çalıp cüzdanı inşaata atan Haydar Akyüz aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalan zanlının 2004 yılından beridir ülkede kaçak kaldığı ortaya çıktı. Hakkındaki soruşturma tamamlanan zanlı dün teminat için mahkemeye çıkarıldı. 

    Duruşmada zanlı Haydar Akyüz’ün “Sirkat” ve “İkamet izinsiz” suçlarından tutuklandığı belirtildi. Soruşturmayı yapan polis, zanlının 23 Ağustos saat 12.00 sıralarında, Alsancak Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir oto yıkama yerinde M.Ş.’ye ait cüzdanı ve içinde muhafaza edilen 370 TL nakit para ile sürüş ehliyeti ve TC nüfus cüzdanını çaldığını söyledi. 
   Polis, zanlının aynı gün tespit edilip tutuklandığını, alınan tutukluluk süresinde 370 TL nakit parayı kumarda kaybettiğini cüzdanı ise Alsancak’ta Özgür Sokak üzerinde bir inşaat içine attığını itiraf ettiğini belirtti. 
   Alınan tutukluluk süresinde zanlının 2004 yılında ülkeye giriş yaptığını ve bir daha adadan çıkış yapmadığını tespit ettiklerini kaydeden polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, yargılanıncaya kadar 1 ay cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu. Mahkeme, zanlının davaları görüşülünceye kadar 30 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473