banner564

Dönüşü zor olacak

Yaz aylarında tatil için Kıbrıs’a gelen İngiliz uyruklu Theressa Denis Occonor, 3 bin Sterlin ve 3 bin TL çaldığı iddiasıyla tutuklandı

Dönüşü zor olacak
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy’de 18 Ağustos tarihinde C.D.K.’nin park yerinde alışveriş sepetinde unuttuğu çantayı ve içinde bulunan 3 bin TL nakit ve 3 bin Sterlin parayı çaldığı tespit edilerek 20 Ağustos tarihinde tutuklanan Theressa Denis Occonor hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Çevredeki kamera görüntülerinden tespit edilerek yakalanan zanlı dün teminat için Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, zanlının 18 Ağustos saat 18.30 sıralarında, Çatalköy’de C.D.K.’nin araç park yeri içerisinde alışveriş sepeti içinde unutmuş olduğu 100 TL değerinde çantayı ve çanta içinde muhafaza edilen 3 bin TL ve 3 bin Sterlin parayı çaldığını söyledi. 
Polis, işletmenin kamera görüntülerinde zanlının unutulan çantayı alarak FB 729 plakalı araca koyarak ayrıldığını tespit ettiklerini kaydetti. Zanlının 21 Ağustos tarihinde tespit edildiğini, yaşadığı Patara Sitesi’ndeki dairesinde yapılan aramada C.D.K.’ye ait çantanın bulunduğunu kaydeden polis, çalınan 3 bin TL nakit para ile bin 215 Sterlin paranın bulunduğunu bin 785 Sterlin paranın ise bulunamadığını ifade etti. 
Zanlının ülkeye yaz aylarında tatil için geldiğini ve Çatalköy’de evi olduğunu kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, zanlının davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. Mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı, 4 bin TL nakit, bir kişinin imza edeceği 50 bin TL’lik kefalet senedi şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  
Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Occonor, davaları görüşülünceye kadar serbest bırakıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473