banner564

Huzur bozuldu

Şener Elcil, Haspolat İlkokulu müdürünün icraatlarıyla öğrencileri rencide, öğretmenleri de polise şikayet ettiğini ileri sürdü

Huzur bozuldu
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Haspolat İlkokulu’ndaki idari sorunlar yaşandığını ve bunun okuldaki çalışma huzurunun bozduğunu söyledi.
Bu konuyu daha önce de gündeme getirdiklerini kaydeden Elcil, eğitim-öğretim döneminin sonuna yaklaşıldığını ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu hakkında herhangi bir soruşturma yapmadığını savundu.
“Okul müdürü icraatlarıyla öğrencileri rencide ediyor, öğretmenleri polise şikayet ediyor, polis okula gelip soruşturma yapıyor” diyen Elcil, “Bunlar okul atmosferinde olmaması gereken olaylar. Sorun azalacağına aratıyor. Eğitim Bakanlığı bizim duyduğumuz rahatsızlığın binde birini duysaydı bu sorun çoktan aşılırdı” şeklinde konuştu.
KTÖS yetkilileri dün Haspolat İlkokulu’nun önünde okul öğretmenlerinin ve bir velinin katılımıyla basın açıklaması yaptı. 

“Okul müdürü görevden alınsın”
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, buradaki konuşmasında, “Bu okulda çalışma huzuru yoktur. Okul müdürü bu okuldan derhal alınmalıdır. Gereği yapılmazsa eylemlerin dozunu artıracağız” dedi.
Elcil, “Bu konuyla ilgili çalışma yapılmadığı takdirde okulun senenin sonunu bulması gerçekten zor, önümüzdeki yıl açılması da imkansız duruma gelecek” dedi. 
Haspolat İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi İsmail Çoban’ın velisi Abdullah Çoban da bir konuşma yaparak, okul müdüründen şikayetçiyi olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473