banner564

Huzurları bozuldu

Metehan’da sosyal konut apartmanları yanında bulunan boş araziye yapılması planlanan sürüş parkuru bölge halkının tepkisini topladı

Huzurları bozuldu
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa’nın Metehan bölgesinde sosyal konut apartmanları yakınlarında yapımına başlanan sürüş parkuru bölge halkını huzursuz ediyor. Parkurun acele bir şekilde yapılmaya başlandığını ifade eden bölge halkı, parkurun yerleşim yerlerinin yanı başında olmasının doğru olmayacağını ifade etti.
Diyalog’a konuşan Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu, kendisine çalışmalar hakkında hiçbir bilgi verilmediğini söyledi.
Söz konusu parkurun belediyeden izinli olmadığı için yapımının şimdilik durdurulduğunu ifade eden Muhtar Davutoğlu, projenin yapılması ile birlikte vatandaşların ve çocukların hayatlarının tehlikeye atılacağını savundu. Mahalle sakinleri de muhtar ise huzurlarının kaçtığını dile getirdi.

Davutoğlu: Tehlikeli olacağını düşünüyoruz
Emine Davutoğlu şunları aktardı, “Buraya sürüş ehliyetleri için bir parkur yapılacağı bilgisini aldık. Muhtar olarak ne bana ne de bölge halkına hiçbir bilgi verilmeden böylesi bir çalışmaya başladılar. Engel olmaya çalıştık ve bu konuyu belediyeye bildirdik. Durumu bildirmemiz üzerine çalışmanın izinsiz olduğunu öğrendik. Belediye de çalışma izinsiz olduğu için inşaatın yapımını durdurdu. Bölgemdeki insanların bu çalışmaya izni olmadığı için karşı çıkıyoruz. Burası mahalle arası ve çocuklarımız hep buralarda oyunlar oynuyor. Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atamayız. 
Ulaştırma Bakanımız bu konuda bir açıklama yapmalı ve bu karardan ivedilikle vaz geçmeleri gerekiyor. Şehir dışında onca arazi varken neden bu mahalle arası tercih edildi bilemiyoruz. Mahalle arasında park sorunu yaşıyoruz ve bu sorunumuz daha da artacak. Çocuklarımız parkta oynarken tehlikeli olacağından bu çalışmanın iptal edilmesini istiyoruz.”

Mahalle sakinleri neler söyledi…? 

Ural Karakaşlı:
Ben 21 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Sürüş parkurunun burada yapılması mahallenin huzurunu bozacak. Bu parkurun yapılmasıyla gençlerin buraya araçlarıyla gelerek taşkınlıklar yapacak ve mahallenin huzuru kaçacak. Bu bölge bu parkur için hiç uygun bir bölge değildir. Bu gibi yerlerin şehir dışında olması gerekiyor.

Bilgin Hasan:
Projenin burada yapılmasına kesinlikle karşıyız. Projenin yapılacağı ile ilgili bizlere herhangi bir bilgi verilmedi. Bu gibi yerlerin kesinlikle yerleşim yerlerinden mahalle aralarından uzak yerlerde yapılması gerekiyor. Bu proje için bu bölgenin seçilmiş olmasındaki amacın ne olduğunu da çok merak ediyoruz. Karşıyız ve yapılmaması için gerekli ne varsa yapacağız.

Sevinç Miralay:
Burası insan nüfusunun yoğun olduğu bir bölge… Bu nedenle böyle bir çalışmanın burada yapılmasını kabul etmiyoruz. Burada çocuklar sürekli oyunlar oynuyor ve bu çocuklarımızın hayatları için büyük bir tehlikedir. Çalışmanın kesinlikle şehirden uzak bölgelerde olmasından yanayım. Bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz.

Pınar Sakallı:
İki çocuk annesiyim ve çocuklarımız yaz aylarında buralarda oyun oynuyor. Bu projenin burada çocukların olduğu bölgede yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu gibi yerlerin yerleşim yerlerinden uzak noktalarda yapılmasını istiyoruz. Bu parkur burada bütün huzurumuzu kaçırtacak. Alınan bu karardan vaz geçilmesini istiyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474