banner564

İki çapkın serseri

İstanbul’daki oğluna para göndermek için bankaya giden Ferhat Yılmaz’ın elindeki 31 bin lirayı çalarak kayıplara karışan soyguncular dün gece yarısı Güzelyurt’taki bir gece kulübünde yakalandı

İki çapkın serseri
banner598

 Onur ULAĞ

Ekonomik kriz sonrasında tırmanışa geçen hırsızlık ve soygun olaylarına dün bir yenisi eklendi. İstanbul’daki oğluna para göndermek için yerel bir bankadan 31 bin lira çeken ve emekli olduğu bildirilen Ferhat Yılmaz, daha sonra İş Bankası Terminal Şubesi’ne gitti. Burada sırasını beklerken, iki genç soyguncunun saldırısına uğrayan Yılmaz’ın “Yardım edin” diyerek bağırması sonrasında, bankada bulunan diğer müşteriler de panik yaşadı. 
Polis kamera görüntülerinden elde ettiği fotoğrafları paylaşarak, vatandaşlardan yardım istedi. Gecenin ilerleyen vaktinde ise gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Güzelyurt’ta bir gece kulübüne baskın düzenleyerek isminin baş harfleri B.T. (E-21) ve R.C.Ç (E-21) olan soyguncuları ele geçirdi. İki çapkın serserinin, soygun sırasında çalınan paraların bir kısmını harcadığı tespit edildi. 
Bu arada olaya maruz kalan 66 yaşındaki Ferhat Yılmaz, “Yaşadıklarım karşısında şoka uğradım. Her şey bir anda olupbitti” dedi. 

Birkaç saniyede oldu
Ülkemizde yaşanan soygun olaylarına dün bir yenisi daha eklendi. Gündüz vakti meydana gelen olayda iki şahıs, elinde içerisinde para olan zarf ile bankada bekleyen Ferhat Yılmaz’ı soydu. 
Olay dün saat 14. 42 sıralarında İş Bankası Terminal Şubesi’nde meydana geldi. İstanbul’a bulunan oğluna para göndermek isteyen Yılmaz,  sıra beklerken soyguncuların kurbanı oldu. Bankaya müşteri gibi girip etrafı kollayan iki erkek şahıs, elinde para dolu zarfla sıra bekleyen Ferhat Yılmaz’ı gözüne kestirdi.
Soyguncular, bir fırsatını bulup oturmakta olan Yılmaz’ın elindeki zarfı kapıp kaçtı. Her şey birkaç saniye içerisinde olup biterken, olayın ardından Lefkoşa Adli Şube ekipleri ve Lefkoşa Cürmü Önleme Şubesi ekipleri, detaylı incelemelerde bulundu.

Alemde yakalandılar
Polis kamera görüntülerinden elde ettiği fotoğrafları dün akşam saatlerinde basınla paylaşarak, vatandaşlardan yardım istedi. Açıklamada, ilgili şahısları görenlerin anında polise ihbarda bulunmaları istendi.
Gecenin ilerleyen vaktinde ise gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Güzelyurt polisi bir gece kulübüne baskın düzenleyerek soyguncuları ele geçirdi. İki çapkın serserinin, soygun sırasında çalınan paraların bir kısmını harcadığı tespit edildi.

Yılmaz: Bankaya dava açacağım
Olaya maruz kalan 66 yaşındaki Ferhat Yılmaz, “Yaşadıklarım karşısında şoka uğradım. Her şey bir anda olupbitti” dedi. İlk kez böyle bir olay yaşadığını ifade eden Yılmaz şunları söyledi:
“ Bir bankadan oğluma para göndermek için para çektim. Daha sonra Terminal’deki İş Bankası’na gittim. Sıra numarası alıp bekleyemeye başladım. Bankta oturuyordum, içerisi çok fazla kalabalık değildi. Aniden elimdeki zarf bir şahıs tarafından çekilerek alındı. Kapıya yakın oturduğum için zarfı alıp hemen, yanındaki diğer kişi ile dışarı doğru koşmaya başladılar. Ben de bir süre peşlerinden koştum ancak yakalayamadım. 
Daha sonra bankaya döndüm. Oradakiler de ne olduğunu tam anlayamadı. Olayı anlattım, kamera görüntülerine bakıldı ve polis çağrıldı. Ben de polis ile birlikte görüntüleri izledim. O iki şahıs beni gözüne kestirmiş, takip etmiş.”

Kıbrıs gazisi şok oldu
Kıbrıs’ta 1974 yılında savaşa katıldığını, gazi olduğunu ifade eden Yılmaz, “31 bin TL param çalındı. O para benim değil, çocuklarıma aitti. Bankada güvenlik görevlisi yoktu. Eğer olsaydı onlar cesaret etmeyeceklerdi. Bankaya dava açacağım” dedi. Yılmaz, polise, devlete güvendiğini, soyguncuların en kısa sürede yakalanacağına inandığını söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474