banner564

İki güzel haber

Muhtarlara verilen katkının yeni yılda ödeneğe dönüşeceğini ve rakamın artacağını söyleyen Denktaş, kırsal kesim için toplu konut projesinin gündemlerinde olduğunu belirtti

İki güzel haber
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İskele ve Karpaz’a bağlı köylerin muhtarıyla yaptığı toplantıda hem ülke gündemi hem de Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.
Denktaş, muhtarlara verilen katkının yeni yılda muhtarlık ödeneğine dönüşeceğini, rakamı biraz yükselteceklerini söyledi.
Ekonomik sıkıntının ve işsizliğin olduğu dönemde gençlerin kırsal kesim arazisiyle konut sahibi olamayacağını farkında olduklarını ifade eden Denktaş, toplu konut projesini gündeme getireceklerini açıkladı.
Denktaş, Kıbrıs konusunda endişelerinin sürdüğünü ifade ederek, “Kimse, ‘bu iş bitti, çöktü’ havasına girmesin. Yeni bir şeyler konacak önümüze. İkna edilmek isteneceğiz. O nedenle halkımıza da çağrı yapıyorum; tetikte olalım” dedi.

Doktor sıkıntısının nedeni maaş yetersizliği 
Sağlık konusunda da açıklamalarda bulunan Denktaş, kamuda çalışan doktorların eksikliğinin sadece İskele’de ve Karpaz’da yaşanmadığını, bu konuda her bölgenin mağdur olduğunu söyledi.
Denktaş şunları söyledi:
“Ülke genelinde doktor sıkıntısı çekiyoruz. Bunun nedeni, kamuda görev alan hekimlere ödenen maaşın yetersizliği. 10 yıl tahsil gördükten sonra siz de hak verirsiniz ki, bu maaşlarla doktorluk yapılmıyor. Bu konuda bir düzenleme yaptık. Ocak itibarıyla zannediyorum ki, kamuya pek çok doktor çekebileceğiz, böylelikle doktor sıkıntısı yaşamayacağız.” 

Alanlı: Sorunların bire bir şahidiyim
Öte yandan da, Meclis Başkan Yardımcısı ve milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı da bir konuşma yaptı.
Alanlı, bölge milletvekili olduğundan yaşanan sorunların bire bir şahidi olduğunu, iyileştirmelerle ilgili elini taşın altına koyacağının bilinmesini istedi. 
İskele İlçesi Muhtarlar Birliği Başkanı Sermet Nereli ve bölge muhtarları da sorunlarını dile getirdi. Muhtarlar, taleplerini Denktaş’a metin şeklinde de iletti.

Denktaş, Emekli Polisler Derneği’ni kabul etti
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Emekli Polisler Derneği heyetini kabul ederek, sorunlarını görüştü. 
Görüşmede, Emekli Polisler Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu, emekli polislerin sorun ve beklentileri, Meclis’te görüşülen ve onaylanması beklenen yasalar ile müzakere süreci hakkında görüş ve taleplerini Denktaş’a aktardı. 
Ülkede artan nüfus sayısının suç oranlarını da yükselttiğine dikkat çeken Çırakoğlu, bununla birlikte polis teşkilatının kadro yetersizliğini de gündeme getirdi. 
Bir süredir “Özel Güvenlik Yasası” başta olmak üzere benzer pek çok yasasının Meclis’te onay beklediğine işaret eden Çırakoğlu, bu konuda ivedilikle karar alınmasını istedi ve destek talep etti. 
Serdar Denktaş da, Meclis’te onaylanmayı bekleyen yasalar konusuna değindi. 
Ziyaret sonunda, Emekli Polisler Derneği heyeti Bakan Denktaş’a plaket de takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473