banner564

İki ipucu var

Polis, 4 günlük gecikme sonrasında Süheyla Argüden’in darp edilip, soyulmasıyla ilgili olarak Danyal Özdilaver’i tutukladı

İki ipucu var
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de evinin önünden kaçırılarak Alayköy’de boş bir araziye götürülen ve elleri ile ayakları bağlandıktan sonra darp edilen 74 yaşındaki Süheyla Argüden olayı ile ilgili bir şüpheli tutuklandı. Olayla bağı olabileceği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Danyal Özdilaver hakkında iki ipucu olduğu belirtildi. 
Bunlardan birinin zanlının olay yerinde aracının görülmesi, ikincisinin ise 13 Ekim 2019 tarihinde Demirhan’da meydana gelen maskeli soygun olayında çalınan cep telefonun tasarrufunda bulunması olduğu açıklandı.
Polisin zanlı ile ilgili soruşturması devam ederken, dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkardı.
Soruşturmayı yapan polis, 2 Aralık tarihinde Süheyla Argüden’in KL 081 plakalı aracının yanındayken maskeli iki kişi tarafından zorla aracına bindirilip kaçırıldığını, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra, kafasına tabanca dayandığını söyledi. iki maskeli şahsın kafasına tabanca dayadıkları Argüden’e “Kuyumcu dükkânının anahtarını vermezsen seni öldürürüz” dediklerini mahkemeye aktardı.

Başka bir soyguna ait delil bulundu
Polis, Argüden’in çantasındaki 100 Euro ve Bin TL’nin maskeli kişiler tarafından alındığını belirtti. Olayla ilgili yapılan inceleme sonrası zanlı Danyal Özdilaver’in aracının kaçış güzergâhında şüpheli görüldüğünü söyleyen polis, bu yönde araştırma yaptıklarını ifade etti.
Polis memuru, gözaltına alınan zanlının aracında arama yapıldığını, 13 Ekim 2019 tarihinde Demirhan’da meydana gelen maskeli soygunda Nijerya uyruklu şahsa ait IPhone marka cep telefonunun bulunduğunu belirtti.  
Polis, Demirhan’da gerçekleşen ve maskeli üç kişinin gerçekleştirdiği soygunla ilgili zanlının bağı olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu da söyledi. Polis, zanlının suçlamaları kabul etmediğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek,  üç gün tutuklu kalmasını talep etti. 

Savunma: Eşinin yanındaydı
Zanlının avukatı Sırdaş Kaptanoğlu da, tutukluluk talebine itiraz etmezken, olay gecesi zanlının eşiyle birlikte olduğunu savundu. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, hakkında soruşturma yürütülen zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474