banner564

İki kurşunla hızını kesti

Çaldıkları altınları satmaya çalıştıkları esnada tespit edilen iki hırsızdan biri kaçınca polis havaya ateş açmak zorunda kaldı

İki kurşunla hızını kesti
banner598

Çiğdem AYDIN

Lefkoşa’da dün sabah saatlerinde film sahnelerini aratmayacak bir olay yaşandı. 
Terminal bölgesinde yaşanan olayda, çalıntı altınları bir kuyumcuya satmak isteyen iki hırsız, suçüstü tespit edilip tutuklandı. Ancak iki polis tarafından tutulan hırsızlardan biri kaçmaya çalışınca olanlar oldu. İki hırsız ile polisler arasında arbede yaşanırken, bir soyguncu kaçmayı başardı. Polis kaçan hırsızı kovalamaya başladı, dur ihtarına uymayınca da havaya iki el ateş açtı. Yaşanan kovalamacının ardından hırsız yakalanırken, iki soyguncu Lefkoşa Adli Şube’ye götürüldü.
Yapılan araştırmada isimleri D.A.(E-38) ve Ö.A.(E-30) olan iki zanlının, 23 Kasım 2018 tarihinde Girne’ye bağlı Doğancı’da Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Turgut Küçük’ün evinden hırsızlık yaptıkları belirlendi. Olaya tanık olan vatandaşlar ise hem şaşırdı hem de tedirgin oldu. 
Diyalog’a yaşananları anlatan görgü tanıkları, “İki polis iki adamı yakaladı, biri kaçmayı başardı. Poliste peşinden koştu ve havaya iki el ateş açarak yakaladı” dedi.

Polisin elinden kaçtı, sonunda yakalandı
Girne’ye bağlı Doğancı’da Turgut Küçük’ün evinden hırsızlık yapan D.A. ile Ö.A. çaldıklarını bir kuyumcuya satmak istedi. Lefkoşa Terminal bölgesine giden hırsızlar, şüpheli hareketleri nedeni ile polis tarafından takibe alındı. İki hırsız kuyumcuya girdikleri esnada polis tarafından gözaltına alındı. Terminal içerisinde yakalanan zanlılardan biri polisin elinden kaçmayı başardı. İki polisin müdahale ettiği olayda, bir polis hırsızlardan birinin başında beklerken diğer polis kaçan zanlının peşine düştü. Zanlı önde polis arkada yaşanan koşuşturmacaya vatandaşlar da katıldı. Polisin yardım talebi üzerine iki vatandaşta hırsızı yakalamak için koşmaya başladı. Polis, dur ihtirana uymayan hırsızı yakalamak için havaya iki el ateş açtı. Açılan ateş sonrası hırsız kaçmaktan vazgeçerken, polis onu yere yatırarak kelepçeledi. 
Film gibi olayın ardından gözaltına alınan iki hırsız Lefkoşa Adli Şube’ye götürüldü. Yapılan araştırmada iki zanlının, 23 Kasım 2018 tarihinde Doğancı’da İsmet Küçük’ün evinden hırsızlık yaptıkları belirlendi. 
Küçük’ün evinden ziynet eşyaları çalan zanlıların dün sabah 09.00 sıralarında çaldıkları altınları Terminal bölgesindeki bir kuyumcuya satmaya çalıştıkları belirtildi.
Gözaltına alınan zanlıların bugün Girne’de mahkemeye çıkarılacakları kaydedildi.

Vatandaşlar şok oldu
Yaşanan olayda yaralanan olmazken, havaya ateş açılması vatandaşları hem şaşırttı hem de tedirgin etti. Otobüslerin kalkış noktası olmasından dolayı sabah saatlerinde oldukça kalabalık olan yerde yaşanan olayda birçok kişi tanık olurken, görgü tanıkları olanları anlattı. Görgü tanıkları, “İki polis iki adamı yakaladı, biri kaçmayı başardı. Poliste peşinden koştu ve havaya iki el ateş açarak yakaladı” dedi.

Ahmet Bardak: 
Biz 3-5 arkadaş olay yerine sırtımız dönük olarak oturuyorduk. Daha sonra sesler duyduk. Bir adam ‘Ben polisim, gelin yardım edin’ diyordu. Polis bunu karşı taraftaki vatandaşlara söylüyordu. İleri doğru yürüdüğümüzde olayı gördük. Bir kişi bankta oturuyordu, diğeri de ayaktaydı. İki polis iki adamı tutmaya çalışıyordu. O iki şahıs ise polise direniyordu. Polisler ile adamlar arasında itişme kakışma oldu.
Bu esnada biri polisin elinden sıyrılarak kaçtı. Süratle Royal Hotel istikametine koşmaya başladı. Polis ise peşinden koşmaya başladı. Diğer adamın başında bekleyen polis, bana “Sen de yardım et” dedi. Bende kaçan adamın peşinden koşmaya başladım. Adam önde polis arkada ben de tam arkalarında koşuyorduk. Bu esnada kaçan adam, Cumhuriyet Sokak’tan sola döndü, poliste peşinden gitti. 
Bende o esnada yolun karşısına geçerken iki el silah sesi duydum. Soyguncu durdu, polis onu yere yatırarak kelepçeledi. 

Nurettin Çelik:
Ben boyacıyım. Evde boya yapıyordum. Dur ikazlarını duyunca kapının önüne çıktım. 
Kaçan zanlı da karşıdan geliyordu. Poliste arkasındaydı. Polis bir el havaya ateş açtı. Zanlı durmayınca daha ilerde bir el daha havaya ateş açtı. Polis beni görünce bana “durdur” diye bağırmaya başladı. Ben de Polis şaka yapıyor sandım. Meğer kaçan soyguncuymuş. Olayı anlayınca ben de adamın arkasına düştüm. Bu sırada polis bir el daha havaya ateş açtı. Silah sesleriyle iyice afallayan zanlı biraz daha ilerledi ama polis onu yakaladı. Diğer polisler de geldi, mahalle sakinleri geldi. Yere yatırdılar, kelepçelediler. Polis arabası geldi. Sonra alıp götürdüler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474