banner564

İleride yargılanacak

Gönüllü olarak çalıştığı dernekten topladığı bağışları çalmakla suçlanan ilkokul öğretmeni teminat ile serbest kaldı

İleride yargılanacak
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nde gönüllü olarak çalıştığı dönemde tedavülden kalkan bağış makbuzları ile birçok kişiden aldığı paraları çaldığı gerekçesi ile tutuklanan Fatma Nuray Çavuşoğlu dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.    
   Duruşmada zanlının 49 bağışçıdan sahte beyanla 15 bin TL, 200 Sterlin aldığı ve bağışlanan  24 adet buzdolabı, 30 adet tek kişilik ahşaptan mamul yatak ve şilteleri, 24 adet yemek masası, 24 adet çalışma masası, 40 adet perde ve 24 adet televizyonu çaldığı belirtildi.
   Soruşturmayı yürüten polis, Şehit Hüseyin Akil İlkokulu Öğretmeni olan, Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nde ise gönüllü çalışan zanlı Fatma Nuray Çavuşoğlu’nun, Ocak 2017 ve Mart 2018 tarihleri arasında kullanımı yasa ile kaldırılan bağış ve aidat makbuzları ile 49 bağışçıdan sahte beyanla 15 bin TL, 200 Sterlin alıp çaldığını söyledi.

Ne var ne yok gitti

   Polis, zanlının ayrıca Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’na ait tahsilat makbuzunu sahteleyip, sahtekarlıkla para temin ettiğini belirtti. Bir kişinin derneğe buzluk tipi klima ünitesi bağışladığını ancak zanlının klimayı derneğe teslim etmediğinin belirlendiğini açıklayan polis, zanlının derneğe bağışlanan 24 adet buzdolabı, 30 adet tek kişilik ahşaptan mamul yatak ve şilteleri, 24 adet yemek masası, 24 adet çalışma masası, 40 adet perde ve 24 adet televizyon sehpası çaldığını da söyledi. 
   Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığı kalmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının 10 bin TL nakdi teminat yatırması, iki kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474