banner564

Trump’a güveniyor

Anatasiadis’le görüşen ExxonMobil’in başkan yardımcısı, Türkiye’nin uyarılarına karşın 7’inci parsele ilgi duyduklarını söyledi

Trump’a güveniyor
banner598

 ExxonMobil Kıdemli Başkan Yardımcısı Neil Chapman, Türkiye’nin uyarılarına karşın Kıbrıs’ın 7’inci parselindeki sondaj faaliyetleriyle ilgilendiklerini açıkladı.
   Rum lideri Nikos Anastasiadis ile dün Başkanlık sarayında görüşen Chapman, kendilerine güvenilmesinden dolayı teşekkürlerini iletti.
    Sondaj ve araştırma kutuları için planlarını görüştüklerini, 2018’in dördüncü çeyreğine kadar sondaj planları olduğunu anlatan Neil Chapman, ExxonMobil’in Blok7’ye de teklif verip vermeyeceği sorusuna, “Şirket dünyadaki tüm olasılıklarla ilgileniyor” yanıtını verdi.
    Chapman şöyle devam etti:
    “Blok 7 ya da başkası fark etmez, gözden geçiririz. ExxonMobil Blok7 ile ilgili ayrıntılı inceleme yapmamıştır.
   ExxonMobil’in Fransız Total şirketiyle Blok 7’de işbirliği yapacağından bahsetmek için erken. Aslında dünya genelinde Total’le iş yapıyoruz. Başka şirketlerle de iş yapıyoruz. Şimdi dikkatimiz Qater Petroleum’la ortak olduğumuz Blok 10 üzerindedir.”
 
Bizim işimiz ticaret

   Türk yetkililerinin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi ve araştırma faaliyetleriyle ilgili açıklama ve tehditlerini yorumlaması istenen Chapman, “Bizim ticari bir kimliğimiz vardır. Bizim işimiz hükümetler adına doğal kaynakları üretme ve geliştirmektir” şeklinde konuştu.
    Hükümetle ilgili konulari hükümetin tartışıp çözdüğüne işaret eden Chapman, bunun ExxonMobil’in işi olmadığını kaydetti.
    Avrupa Birliği için alternatif bir enerji yolu olarak bölgeden beklentilerin ne olduğu sorusuna da Neil Chapman, “Dünyanın hidrokarbonlara birçok yerde ihtiyacı vardır. Hidrokarbonu geliştirmek için gerçekten önemli olan, kaynağın büyük olup olmadığı, yeterince ticari olup olmadığı ve küresel piyasada yeterince rekabetçi olup olmadığıdır” dedi.
   Blok 10’la ilgili bir şey söylemek için erken olduğuna, iş yaparken zamanlamanın gerçekten önemli olduğuna işaret eden Chapman şöyle devam etti:
    “Her zaman araştırma ekiplerine şunu söylerim. Biz iyimseriz ama bu tam bir bilgi değildir. Keşfettiğiniz hidrokarbonunun yeterli miktarı olması, ticari yönden rekabet edebilir olması gerekir. Sonra onu geliştirmek uzun bir zaman alır. Eğer ticari yönden uygunsa o zaman piyasaya ticari miktarları getirmek yıllar alır. Bu yedi yıl olabilir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474