banner564

İpler gerildi

UBP’de Özgürgün’e karşı Ersin Tatar ve Faiz Sucuoğlu’nun adaylıkları kesinleşti

İpler gerildi
banner598

 Raif DOĞRU

   Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) en geç 7 Kasım’da yapılması gereken olağan kurultayı öncesinde genel başkanlık yarışı alevlendi. Diyalog’a konuşan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “Genel başkanlığa adayım ve kendime güveniyorum” dedi.
   Aylardan beri kurultay çalışması yaptığı bilinen eski Sağlık Bakanı, Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu da adaylığını gizlemedi. Sucuoğlu, adaylık gerekçelerini önümüzdeki Çarşamba günü açıklayacağını belirtti.
   UBP Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Bulutoğluları ise, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını, o döneme kadar parti liderliğini sürdürmek istediğini söyledi. Bulutoğluları, “Biz Lefkoşa’da belediye başkanlığını kazanmak için uğraşırken bazı arkadaşlarımız Karpaz’da kurultay ziyaretleri yapıyordu. Özgürgün artık bu konuda elini masaya vurmalı” dedi.
 
Tatar neden aday?

   Ersin Tatar, Diyalog’un “Neden adaysınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Parti için fedakarlık yapma, özveride bulunma ve tüm üyeleri kucaklama özelliğim vardır.
Benim 10 yıldır milletvekilliğim 5 yıla yakın Maliye Bakanlığım var. Üç defa milletvekilliği seçimi kazandım. Bir önceki kurultayda çok iyi bir oy oranı ile ikinci tura kaldım. Bilgiliyim. Bu ülkenin ekonomik sorunlarına çare bulacak bilgi ve donanıma sahip birisiyim. Türkiye ile de iyi ilişkilerim vardır. Çok iyi İngilizce bilirim.”

Sucuoğlu hazırlandı
   Adaylığını resmen Çarşamba günü açıklayacağını söyleyen Faiz Sucuoğlu ise, yerel seçimlerde Lefkoşa Belediye Başkanlığı için yarışan Hasan Sertoğlu’na yardımcı olmadığı yönündeki eleştirilere sert tepki gösterdi. Sucuoğlu şöyle dedi:
   “Adaylık gerekçelerini önümüzdeki Çarşamba günü açıklayacağım. Yerel seçimde çalışmadığımız yönündeki iddiaları reddederim. Biri çıksın da ‘Faiz bey şuraya çağrıldı da gelmedi veya şunu yapmadı’ derse buyursun gelsin. Hasan Sertoğlu benim 30 yıllık arkadaşımdır ve kazanması için elimden geleni yaptığımı herkes biliyor.”

Bulutoğluları: Özgürgün aday olacak
   UBP Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Bulutoğluları ise dün yaptığı bir açıklamada, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün yeniden aday olacağını söyledi. Bazı partililerin, yerel seçimlerde adaylara destek için çalışmak yerine, kurultay çalışması yaptığını savunan Bulutoğluları “Özgürgün’ün artık elini masaya vurma zamanı geldi” dedi.
   Bulutoğluları şunları kaydetti:
   “Biz Lefkoşa’da seçimi kazanmak için çalışırken bazı arkadaşlarımızın Karpaz’da kurultay çalışması yaptığını öğrendik. Senin Karpaz’da oyun yoksa, seçim arifesinde neden oradasın?..
   Genel Başkanımız bugüne kadar herhangi birini incitmemek için disiplin kovuşturmasına gitmedi ama artık elini masaya vurma zamanı geldi. 
   Kurultayda aday olacağını söyleyen ve geceli gündüzlü çalışan arkadaşlarımız vardır. Fakat Hüseyin Özgürgün yeniden aday olmayacağını söylemedi. 
Serdar Denktaş’ın Cumhurbaşkan adayı olması konusu konuşuldu ama 4’lü koalisyona kayınca bu konu kapandı Hüseyin Özgürgün UBP’nin Cumhurbaşkan adayı olacak.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474