banner564

İlişkiler gelişmeli

Dr. Küçük ve Denktaş’ın kabrini ziyaret eden Azeri Milletvekili Ganira Pashayeva, üst düzey temaslarda bulundu

İlişkiler gelişmeli
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nin konuğu Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganira Pashayeva Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret etti.
Ganira Pashayeva, ziyaretlerinde Küçük ve Denktaş’ın kabirlerine çiçek bıraktı ve dua okudu.
Ganira Pashayeva dün; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ayrı ayrı ziyaret etti.
Ganira Pashayeva ziyaretlerindeki konuşmasında, KKTC’nin kendileri için anlamının çok büyük olduğuna ifade ederek, KKTC’nin yeni Bakü temsilcisiyle parlamentolar arası ilişkiler ile ilgili neler yapabilecekleri konusunda kısa süre önce görüşme yaptıklarını söyledi.
Pashayeva, karşılıklı yapılacak ziyaretlerin ilişkilerin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, özellikle Avrupa Konseyi ve diğer dış temsiliyetlerde de Kıbrıslı Türklerin yanında mücadele ettiklerini ifade etti. Pashayeva, Her iki parlamentoda karşılık dostluk grupları kurulması için çaba ortaya koyacağını söyledi.
Ambargolar konusuna değinen Pashayeva, Kıbrıs Türkü’nün çözüm istencinin ortaya çıktığını, çözüm istemeyen tarafın da kendini belli ettiğini söyleyerek, ambargoların halen devam etmesini doğru ve adil bulmadıklarını belirtti.

Siber: Yüz yüze temaslar faydalı
Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde bir konuşma yapan Meclis Başkanı Sibel Siber, iki ülke milletvekillerinin karşılıklı ziyaretlerinin gerçekleşerek yüzyüze temaslar kurulmasının çok faydalı olacağına inanç belirterek, her ne kadar bu tip ziyaretlere karşı dışarıdan müdahale varsa da, halkın seçilmiş temsilcileri ile temasın; barışa, çözüme katkı ve o topluma saygı anlamına geldiğini vurguladı.

Özgürgün: Bir milletin ayrılmaz parçalarıyız
Başbakan Hüseyin Özgürgün ise kabulde yaptığı konuşmada, Pashayeva’yla Avrupa Konseyi’nde beraber görev yaptıklarını anlattı.
Pashayeva’nın o zamanlarda da KKTC’ye ilgi duyduğunu ve destek verdiğini dile getiren Özgürgün, “Kardeş Azerbaycan halkıyla KKTC halkı bir milletin ayrılmaz parçaları” diye konuştu.
Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu. 

Eroğlu ile de görüştü
Öte yandan 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün, temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsız Milletvekili Ganira Pashayeva’yı kabul etti. Kabulde, Kıbrıs ve Azerbaycan’la ilgili konularda görüş alış verişinde bulunulduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473