banner564

‘İlk ve son defa’

Uyuşturucuyu ithal edene 15 ay, diğerlerine 2’şer ay hapislik verildi

‘İlk ve son defa’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Nisan ayı içerisinde uyuşturucu madde tasarruf ettiği gerekçesi ile tutuklanan Emre Fırat, Mehmet Yaman, Bulut Keskin, Hüseyin Aksu ve uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan temin ederek diğer sanıklara satan Umut Denizsev dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandı. 
Mahkeme heyeti uyuşturucu maddeyi ithal eden ve benzeri sabıkası olan Umut Denizsev’e 15 ay hapis cezası verirken, diğer sanıklara fırsat mahiyetinde ilk ve son defa olmak üzere kısa süreli bir ceza öngördüklerini belirterek 2’şer ay hapislik verdi.

4 gramını içti 2 gramını sattı
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan Yargıç Hasan Dağlı, zanlı 5 Umut Denizsev’in 2015 yılı Şubat ayı içerisinde Beyarmudu’nda yasak bölgeyi ihlal ederek Pile’ye geçtiğini ve Andrea isimli bir Kıbrıslı Rumdan 50 Euro karşılığında 6 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde satın aldığını söyledi. 
Sanığın uyuşturucu maddeyi aynı yol ile KKTC’ye ithal ettiğini ve Gazimağusa’da Sakarya bölgesine getirerek burada bir çam ağacının altına sakladığını anlatan Dağlı, sanığın 4 gram uyuşturucu maddeyi zamanla tükettiğini söyledi.

Yeşilköy’den geldiler
Mahkeme huzurundaki diğer 4 sanığın 1 Nisan 2015 tarihinde sanık 5 Umut Denizsev’i aradıklarını ve uyuşturucu madde istediklerini belirten Dağlı, sanıkların Yeşilköy’den Gazimağusa’ya geldiklerini ve Denizsev’den 100 TL karşılığında 2 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi satın aldıklarını aktardı.

Dönüş yolunda yakalandılar
İskele Polis Müdürlüğü’ne yapılan ihbar sonucu bir ekip tarafından 4 sanığın Yeşilköy’e döndüğü esnada yolda durdurularak tutuklandığını anlatan Dağlı, Denizsev’in de Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Her organ ve bireye ciddi görevler düşer
Konu suçtaki uyuşturu türünün “sentetik cannabinoid” olduğunu söyleyen Dağlı, bu uyuşturucu türünün insanın ruh ve sinir sistemine zarar veren çok tehlikeli bir uyuşturucu türü olduğunu dile getirdi. 
Ülkemizde her geçen gün yaygınlaşarak artan uyuşturucu belasından kurtulmak için toplumun her birey ve organına ciddi görevler düştüğünü vurgulayan Dağlı, uyuşturucu suçlarının başka suçlar için bir basamak oluşturduğunu ifade etti.

Umut Denizsev başrolde
Sanık 5 Umut Denizsev’in uyuşturucuyu Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye ithal ettiğini, büyük bir kısmını tükettiğini ve geriye kalan kısmını diğer sanıklara sattığını belirten Dağlı, bu hususların sanık 5 aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu ifade etti. 
Diğer sanıklarında uyuşturucuyu aldıktan sonra uyuşturucu içerek Yeşilköy’e dönmelerinin alyhlerinde ağırlaştırıcı faktör olduğunu anlatan Dağlı, suçta başrolü üstlenen sanık 5 Umut Denizsev ve diğer sanıklar arasında bir ceza ayrımına gitmeyi uygun ve adil bulduklarını söyledi. Dağlı, Umut Denizsev’i 15, diğer sanıkları ise 2’şer ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474