banner564

Mümkün değil

Anastasiadis, Türk tarafının ‘olumsuz tavrı’ nedeniyle ufukta anlaşma görülmediğini söyledi

Mümkün değil
banner598
   Güney kıbrıs’taki Başkanlık Sarayı’nın bahçesinde  20 Temmuz Barış Harekatı’nın yıldönümünü kınama etkinliği düzenlendi. 
   Filelefteros gazetesi, düzenlenen ortak ‘anti işgal’ etkinliğinin yıllardan sonra herkesin katılımıyla gerçekleştiğini ve bunun  bir ‘ilk’ olduğunu bildirdi.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk tarafına, yurt dışına ve yurt içine mesajlar gönderdi.  Anastasiadis “Bizi, anti işgal mücadelesi birleştiriyor. Hiç kimse vatanseverlik tekeline sahip değildir. Hepimiz, Kıbrıs halkının ve ülkenin yeniden birleşmesine ve bağımsızlığına neden olacak yaşayabilir bir çözüm hedefine sahibiz. Bizi, geri dönüş özlemi birleştiriyor” dedi.  
    Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına değinen Anastasiadis, Rum tarafının, insan haklarına saygı duyacak, “Kıbrıs Cumhuriyeti” halkını oluşturan toplumlara ve tüm halka hizmet edecek bir çözüm bulunması amacıyla yıllardır samimi bir şekilde çaba sarf ettiğini iddia etti. Rum lideri ayrıca, Türk tarafının, “uç talepler ve olumsuz tavrıyla” anlaşma sağlanmasını mümkün kılmadığını söyledi. Anastasiadis, arzu ettikleri çözümün, Kıbrıslı Türklerin siyasi özgürlüklerini kısıtlamayacağını ve insan haklarından mahrum etmeyeceğini, aynı şekilde Kıbrıslı Rumların insan ve siyasi haklarına saygı duyulması gerektiğini ifade etti. 

“Uluslararası anlaşmaları reddetmiyoruz”

   Çözümün, Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarında belirlendiği gibi siyasi eşitliğe dayalı iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çerçevesinde olacağını belirten Anastasiadis, gerek dışa gerekse içe dönük gönderdiği mesajda “uluslararası anlaşmaları ve bildirileri reddetmediklerini, bunun aksine Doruk Anlaşmaları, 8 Temmuz Anlaşması’na bağlı tutarlı ve inançlı olduklarını, aynısını diğer taraftan da istediklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473