banner564

‘İmdat’ diye bağırdı

AKM’de film gösterisinden çıkan 4 kadından biri cinsel saldırıya maruz kaldığı iddiasıyla polise başvurdu; İbrahim Şeker tutuklandı

‘İmdat’ diye bağırdı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’nın göbeğinde önceki gece yaşanan taciz olayı “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. 
Avukat Laden Asilzade ile 3 kadın arkadaşı Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Çocuk Hakları’ film gösteriminden çıktıktan sonra hayatlarının şokunu yaşadı. Laden Asilzade, büyük bir infial içinde yaşananları sosyal medya hesabından paylaştı. 
   Laden Asilzade “Film sonrasında arkadaşlarımdan biri arabama doğru geldi. Camı açtım ve arkadaşımın arkasından beyaz saçlı, kısa boylu ve alkol kokusu burnumu delen bir adamın yanaştığını ve elleriyle tacize başladığını gördüm” diyerek, bir anda şok yaşadığını ve durumu 155’e bildirdiğini belirtti.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; polis kısa sürede yakaladığı İbrahim Şeker’i dün sabah mahkemeye çıkardı. 


Bu ülke ne hale geldi?
Yaşanan olayı Facebook’tan anlatan Laden Asilzade şunları aktardı: 
“Size dün akşam yaşadıklarımızdan sonra KKTC'nin geldiği son durumu yazmak istedi. Paylaşıp paylaşmamayı çok düşündüm ama bilmeniz gerekiyor... Çünkü sizler de potansiyel mağdurlarsınız. Atatürk Kültür Merkezi’nde Çocuk Hakları Film gösteriminden çıktık. Saat 21.50. Herkes arabalarına dağıldı ve son olarak biz 4 kadın ayaküstü konuştuktan sonra arabalarımıza bindik. Sonra arkadaşlarımdan birisi bana bir şey söylemek için arabama doğru geri geldi. Camı açtım ve arkadaşımın arkasından beyaz saçlı, kısa boylu ve alkol kokusu burnumu delen bir adamın yanaştığını gördüm.
O kadar samimi yaklaşıyordu ki, akrabası sandım. Herhalde seslenecek diye beklerken arkadaşımı elleriyle taciz etti.
Çığlıklar içinde bağırışlar başlarken arabadan hemen inip adamın ellerini kollarını tutup etkisiz hale getirmeye çalıştım. Şok içinde başka bir arkadaşım 155'i ararken diğeri de bana yardım etmeye çalışıyordu.
Adama "Sen kimsin? Burası neresi? Burası Dingo’nun ahırı mı? Kadınlar sokakta dolaşamayacak mı? dedim.  Adam ise "Bırakın beni gideyim. Ben bir şey yapmadım. Ablam kurbanın olayım. Bırakın siz kimsiniz şerefsizler” diye karşılık verdi.

Yoldan geçenlerden yardım istedi…
Yoldan geçen iki adamdan yardım istedik. Yanımıza gelen 2 adama “Arkadaşımızı taciz etti dediğimizde” "Ne olacak canım? Bırakın gitsin adamı. Sözlü mü taciz etti elle mi? Biz de
Ne fark eder dedik?! Onlar ise "Ben olsam sizi taciz etmezdim bile..."dedi.
Ardından olayı gören arabalı 2 genç durdu. Neredeyse bırakmamız için adama yardım edecekken polis geldi. Adamı tutuklayıp götürdüler. Eğer polisler erken gelmeseydi halimiz haldi. Diğer adamlar tarafından tacize uğramamız an meselesi idi. Çok kötü vaziyetteyiz.

Sapık cezaevinde
Bu arada olay yerinde tutuklanan zanlı Şeker dün sabah 08.30 sıralarında Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı Şeker, ‘cinsel saldırı’ suçundan yargılanmak üzere teminata bağlandı. Mahkeme, zanlının 2 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473