banner564

İşlemler durdu

Sosyal Sigortalar’da; yeni bina yapımı, personel eksikliği ve terfiler konusunda adım atılmadığı gerekçesiyle greve gidildi

 İşlemler durdu
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), “yeni bina yapımı, personel eksikliği ve terfiler konusunda adım atılmadığı” gerekçesiyle Lefkoşa’daki Sosyal Sigortalar Dairesi’nde dün tam gün grev yaptı.
Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki personelin yüzde 85 oranında katılımıyla gerçekleştirildiği belirtilen grevle ilgili KTAMS ve Kamu-Sen Başkanları birer açıklama yaptı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Sosyal Sigortalar Dairesi çalışanlarının gerek personel eksikliği, gerekse çalışma ortamı açısından yaşadıkları sorunları birçok kez dile getirdiklerini ve son olarak 12 Ekim’de hükümet ile bir protokol imzaladıklarını anımsattı.
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ise, hükümetlerde devamlılık olması gerektiğini önceki çalışma bakanıyla yaptıkları görüşmelerde 2016 bütçesine bina yapımı için ödenek konulacağı, personel eksikliklerinin giderilmesi ve terfiler konusunda çözüm üretileceği hususunda anlaşmaya vardıklarını söyleyerek, “bakanın değişmesiyle öğrendik ki ne ödenek ne de diğer konularda çalışma yapıldı” dedi.
Özkardaş, konuşmasının ardından sendikalarının konuyla ilgili sıkıntı ve görüşlerinin yer aldığı açıklamayı da dağıttı.

Primler pazartesi zamsız yatırabilecek
Öte yandan Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki grev nedeniyle sigorta primlerini bugün yatıramayan işverenlerin primlerini pazartesi günü zamsız yatırabilecekleri bildirildi.
Konuya ilişkin açıklama Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürlüğü’nden yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473