banner564

İsmail Karaşahin beraat etti

Yaklaşık 2 kilo tutarında eroin davasından yargılanan İsmail Karaşahin’le ilgili karar 8 yıl sonra verildi

İsmail Karaşahin beraat etti
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 kilo 945 gram eroin türü uyuşturucu madde ithal, tasarruf suçlarından yargılanan sanık İsmail Karaşahin, 8 yıl sonra aleyhine getirilen davalardan beraat etti. Beyarmudu sınır kapısında 11 Temmuz 2006’da  yolcu olarak bulunduğu araçta uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan ve teminatla serbest kalan sanık dün son kez mahkemeye çıktı. Başkan Bahar Saner Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyet, sanığı suça bağlayıcı herhangi bir kanıtın mahkemeye sunulamadığını belirterek,  oy birliği ile beraatine karar verildiğini açıkladı.

Kanıt bulunmadı
Kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu sanığın “Kanunsuz Eroin türü uyuşturucu madde ithal, tasarruf” suçlarından yargılandığını anımsatarak, olay günü Beyarmudu sınır kapısından çıkış yapan aracın ön koltuğunun paspas altında ve  naylon paketler içerisinde ele geçirilen uyuşturucu madde üzerinde yapılan DNA ve parmak izi araştırmaları sonucu sanığa ait bir kanıt bulunmadığını belirtti.

“Tasarruf yoksa ithal da yok”
Yargıç, uyuşturucu maddenin ele geçirildiği araçta yolcu olarak bulunan sanığın konu uyuşturucu maddeyi tasarruf ettiğine dair yeterli kanıtın mahkemeye sunulamadığını kaydederek, dolayısı ile ithal suçunun da olamayacağını belirtti. Yargıç sanığın aleyhine getirilen tüm davalardan suçsuz bulunduğunu belirterek beraatine karar verdiklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474