banner564

İsmi yaşatılmalı

Levent Siteliler Birliği, site içerisinde bulunan parka merhum Niyazi Pekel’in adının verilmesini istiyor

İsmi yaşatılmalı
banner598
Melin DOBRAN

Levent Siteliler Birliği, Başkent Lefkoşa’da bulunan Levent Sitesi içerisindeki parka, yapımında emeği geçen merhum Niyazi Pekel’in adının verilmesini istiyor. 
   Küçük Kaymaklı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Asbaşkanı Ali Zeybekoğlu, Pekel’in adının yaşatılması için, parka onun isminin verilmesi gerektiğini söyledi. Zeybekoğlu parkın, daha önce kumlu olduğunu ve burada derme çatma oyuncakların bulunduğunu belirterek, zaman içerisinde parkın yenilendiğini söyledi.
   Zeybekoğlu şunları söyledi:
    “Levent Sitesi’ndeki yeşil alan daha önce kumlu bir alandı. Derme çatma oyuncaklar vardı. Çocuklar, kedi köpek leşleri içerisinde oyun oynuyordu. Biz Levent Siteliler Birliği’ni kurduk ve ilk aldığımız karar, bu parkın yapılmasıydı. Çocukların daha fazla pislik içerisinde oynamasına göz yumamazdık. Özkan Yorgancıoğlu’nun spor bakanı olduğu dönemde, yeni bir parka, çim sahaya ve basketbol sahasına kavuştuk. Bu park yaklaşık 10 yıl önce yapıldı. Halen parkın bir ismi yok. Biz de parka, parkın yapımında emeği geçen merhum Niyazi Pekel’in adının verilmesini istiyoruz. Ben LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile birkaç gün önce görüştüm. 8 Nisan’da da 1. Komiteden geçti. Meclisten de geçeceğine yürekten inanıyoruz. Biz bu parkı, çocukları zararlı şeylerden uzak tutmak için yaptırdık.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474