banner564

İstifaları çok yakın

Mevcut hükümetin bittiğini ileri süren Serdar Denktaş, “Anladığım kadarıyla masadan kim kaçar oyunu oynanıyor” dedi

İstifaları çok yakın
banner598
Ana Muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, mevcut hükümetin bittiğini ve uzatmaları oynadığını ileri sürerek, “Anladığım kadarıyla masadan kim kaçar oyunu oynanıyor. Düşme ihtimali olan bir hükümet herhangi bir protokol imzalayarak, bir sonra kurulacak hükümetin elini ayağını bağlamasın” dedi.
Yapılan açıklamaya göre, Denktaş, konuk olduğu televizyon programında yaptığı konuşmada, özel televizyonlara verilen katkının kesilmesinin, uydu üzerinden yayın yapan kuruluşların yayınlarını kapatma noktasına getireceği ve bu durumun Kıbrıs Türk halkının sesini dünyada kısma anlamına geleceğini savundu.

“Sesimiz kesiliyor”
Serdar Denktaş, şöyle devam etti:
“Biz BRTK’nin o tek sesli döneminde, çok sesliliği savunur ve bu konuda ivedilikle adımlar atarken, büyük bir risk almıştık esasında. Çok tepkiler, inanılmayacak kadar suçlamalar yapılmıştı şahsımıza ama o gün bu riskli kararı alarak bugün hakikaten halkın her kesiminin konuşabildiği bir demokratik ortama kavuştuk.Şimdi ise yeni bir tehlike kapıda. Sesimiz kesiliyor.”
Konunun bir başka sıkıntıyı da beraberinde getirdiğine dikkati çeken Denktaş, bunun da üniversitelerimizin Radyo-TV bölümünden mezun olan gençlerin işsiz kalması anlamına geldiğini söyledi.
Geçen hafta Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile görüşmesinde konuyu gündeme getirdiğini söyleyen Serdar Denktaş, henüz bir sonuç almadıklarını ancak protokol görüşmelerinde konunun gündemde olması gerektiğini söyledi.

“DP hükümette olursa katkı devam edecek!”
Katkının devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü veren Denktaş, bir hükümet değişikliği olması ve DP’nin de bu yeni hükümette bulunması durumunda katkının aynen devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“Mevcut hükümet bitti”
Serdar Denktaş, CTP-UBP koalisyonuna “Hükümete devam etmeyecekseniz içeriğini dahi bizden sakladığınız ekonomik protokolü sakın imzalamayın. Kurulacak olan yeni hükümetin de elini ayağını bağlamayın” dedi.
Mevcut hükümetin bittiğini iddia eden Denktaş, şöyle devam etti:
“Hükümetten ümidi kesmiş durumdayım. Anladığım kadarıyla masadan kim kaçar oyunu oynanıyor. Eli kulağında istifa edecek veya düşme ihtimali olan bir hükümet herhangi bir protokol imzalayarak bir sonra kurulacak hükümetin elini ayağını bağlamasın. Çünkü hükümet bitmiş, uzatmaları oynuyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474