banner564

İttifak yapabiliriz

“MDP erken seçime hazırdır” diyen Büsküvütçü, sağ görüşlü siyasi partilere mesaj gönderdi:

İttifak yapabiliriz
banner598
Teoman TURAN
Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, parti Genel Sekreteri Ufuk Akan Üçay, Başkan Yardımcısı Hüseyin Mert Coşkun ve parti yetkilileriyle birlikte “2018 Erken Genel Seçimleri”ni değerlendirmek üzere dün Lefkoşa Merit Otel’de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.
Genel Başkan Burak Büsküvütçü,  yapılacak her seçime hazır olduklarını, milli ve manevi değerleri açısından aynı çizgide bulunan partilerle ittifak yapabileceklerini söyledi.  Seçim tarihinin bütçe dönemine denk gelmesi nedeniyle Meclis’ten geçmesinde sorunlar yaratacağını, seçim yasaklarının başlayacağı ve ardından yerel seçimlerin geleceğine dikkati çeken Büsküvütçü,  2018 yılının da bu şekilde heba edileceği görüşünü savundu.
MDP’nin tek adam partisi olmadığını kaydeden Burak Büsküvütçü, “Milliyetçi Demokrasi Hareketi, bir fikir hareketidir” dedi.

“Ak Sakallılar Heyeti” oluşturduk
Basın toplantısındaki konuşmasında parti olarak deneyim ve tecrübelerden yararlanmaya önem verdiklerini belirten MDP Genel Başkanı Büsküvütçü, “Ak Sakallılar Heyeti” diye oluşturdukları kişilerin, tecrübelerinden yararlanacaklarını söyledi.
Kıbrıs Türk halkına hizmet için yola çıktıklarını anlatan Buray Büsküvütçü, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, milli ve manevi değerlere önem verdiklerini kaydetti. Büsküvütçü, “Değerlerimize uyan yaklaşımlar içinde olan partilerle ittifak yapabiliriz” dedi, “Siyaseti para için yapanlar partimizden uzak dursun” şeklinde konuştu.
Büsküvütçü, seçimlerde milletvekili adaylarını tabanın belirlemesini ve yüzde 30 kadın kotasını olumlu bulduklarını söyledi, halkın istediği kişilerin Meclis’e gitmesinin önemli olduğunu ifade etti. 
Kıbrıs sorununa da değinen Büsküvütçü, “Rum tarafında kilisenin, siyaset ve sokaktaki etkisi kırılmadığı sürece anlaşma mümkün değil” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474