banner564

İTÜ kampüsü Erenköy’de kurulacak

İTÜ KKTC yerleşkesi kampüs alanı için protokol imzalandı

İTÜ kampüsü Erenköy’de kurulacak
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC yerleşkesi arasında, Erenköy'de kurulması planlanan kampüs alanı için kira sözleşmesi imzalandı.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek, bakanlıkta gerçekleşen protokol imza töreni öncesinde Gazimağusa'da bulunan İTÜ KKTC Yerleşkesi Merkez Kampüsü’nde incelemelerde bulundu.
Hakan Dinçyürek, tören öncesinde yaptığı konuşmada, okuldaki incelemeler sonrası üniversitenin gelişimi adına yapacakları çalışmaları masaya yatırdıklarını söyledi. Üniversitenin Erenköy'deki kampüsü için bakanlığa bağlı Orman Dairesi ile yapılması gereken kira sözleşmesini hayata geçirdiklerini ifade eden Dinçyürek, bunun dışında da üniversitenin gelişmesi adına daha hızlı adımlar atabilmesi konusunu görüştüklerini belirtti.
İTÜ KKTC Yerleşkesi Rektörü Prof.Dr. Ercan Kahya da konuşmasında, çok önemli bir adım attıklarını ifade etti. Kahya, “Kurulduğumuz günden beri maalesef bazı konularda hiç bir ilerleme sağlayamadık. İlk kez Sayın Bakan Dinçyürek'in yaptığı girişimlerle bir noktaya ulaşabilmiş durumdayız. Bu nedenle kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474