banner564

İyilik Festivali  bugün yapılıyor

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 447. yıldönümü törenlerle kutlanıyor

İyilik Festivali  bugün yapılıyor
banner598

 Gözde Süreç SARI

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 447. yıldönümü ve İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 62. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.
İlk tören dün, Vakıflar İdaresi Genel Merkezi’nde yapıldı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim F. Benter, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 447. yıldönümü ve İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 62. Yıldönümünü çeşitli törenlerle kutladıklarını belirtti.
Kutlamalar çerçevesinde bugün İyilik Festivali ve yarın da Vakıf Şahir Lefkoşa turu yapacaklarını söyleyen Benter, “bu vesileyle de malını vakfetmiş atalarımızı rahmetle, İngilizlerden Türk idaresine geçmesi için mücadele veren Dr. Küçük ve arkadaşlarını da saygıyla anıyoruz” dedi.
Genel Merkez’deki törenin ardından da Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrine çelenk konuldu.

Hakan Çavuşoğlu da katılacak
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, “Vakıf Şehir: Lefkoşa” ve “İyilik Festivali” etkinlikleri konusunda Bedesten’de basın toplantısı düzenledi. 
“İyilik Festivali” bugün 14.00’te Lefkoşa Taşkınköy’deki Dr. Fazıl Küçük Parkı’nda düzenlenecek. 
“Alternatif Bir Rota: Vakıf Şehir Lefkoşa Yürüyüş Etkinliği” ise yarın saat 11.00’de Girne Kapısı’ndan başlayarak Sultan Mahmut Kütüphanesi’nde sona erecek. Yürüyüşte 16 vakıf eserinin tanıtımı yapılacak. 
Benter verdiği bilgiye göre, yürüyüşe; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Vakıflardan da Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’in de katılması bekleniyor. 
Alternatif Bir Rota: Vakıf Şehir Lefkoşa Projesi, Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliğinde hazırlandı. 

“Vakıflar 447 yıldır toplum hizmetinde çalışıyor”
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, bu yıl Kıbrıs Vakıfları’nın kuruluşunun 447. Yıl dönümü ve İngilizlerden Kıbrıs Türk halkı tarafından devralınışının 62. yıldönümünün kutlandığını, bu çerçevede birçok etkinlik düzenleneceğini belirtti. 
“Vakıfları kuran atalarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz” diyen Benter, Vakıfların kontrolünün İngilizlerden Türklere geçmesinin çetin mücadeleler sonucunda gerçekleştiğini söyleyerek, bu mücadeleyi veren Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşlarını andı. 
Vakıfların 447 yıldır toplum hizmetinde çalıştığını, hastaneler, okullar, kütüphaneler, han, hamam, mescit, ihtiyaçlı insanlar için evler yaptığını dile getiren Benter, kurumun bugün de ayakta olduğunu, yenilikler yaparak çalışmalarına devam ettiğini belirtti. 
Benter’in konuşmasının ardından “Lefkoşa Vakıf Şehir” isimli kısa film izlendi. 

İnanç: İşbirliğimiz sürecek
Basın toplantısında Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Aslı Ceren İnanç da söz alarak, işbirliğinin devam edeceğini, ortak projeler üzerinde çalışıldığını söyleyerek, bunlardan birinin de “Foto Safari Projesi” olduğunu belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473