banner564

İzbul: Gurur verici

Lefkoşa Devlet Hastanesinde babadan oğula yapılan ilk böbrek nakli başarılı oldu

İzbul: Gurur verici
banner598
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde babadan oğula yapılan ilk böbrek nakli başarılı oldu. Hastanın tabucu edilebilecek duruma geldiği belirtildi.
Sağlık Bakanı Salih İzbul, KKTC yapılan ilk böbrek naklinin başarılı olmasından gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.
Bakan Salih İzbul, düzenlediği basın toplantısında, yıllar önce ilk defa by-pass ameliyatlarının yapıldığında aynı heyecanı yine duyduklarını dile getirerek, “Şu anda sevinerek görüyorum ki by-pass ameliyatı da rutine girerek dünya standartları çerçevesinde ameliyatlar yapılmaktadır” dedi.
KKTC’de ilk kez bir organ nakli ameliyatının gerçekleştirilmesinin sevincini yaşadıklarını anlatan İzbul, canlıdan canlıya gerçekleşen ameliyatın sorunsuz olması ve hastanın taburcu edilebilecek duruma gelmesinin önemini vurguladı.
Bu gibi ameliyatların çok önceleri yapılması gerektiğini de söyleyen İzbul, “geç oldu, güç oldu ama iyi oldu” dedi.

Kamiloğlu: Bir ilke daha imza attık
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu ise, hastanenin pek çok bölümünün organize bir şekilde çalışarak bir ilke daha imza attığını dile getirerek, “ülkemizde yasa, tüzüklere ve her şeye uyularak canlıdan canlıya organ nakli ilk kez yapıldı. İlgili herkese teşekkür ederim” dedi.

Oygar: Uzun bir süreç yaşandı…
Nefroloji uzmanı Dr. Düriye Deren Oygar da 12 yaşından beri böbrek yetmezliği olan ve şu anda 22 yaşında olan hastanın böbrek vericisi olan babasının da 47 yaşında olduğunu dile getirerek, ameliyatın başarılı olduğunu belirtti.
Hastanın bir iki gün içerisinde taburcu olabileceğini söyleyen Oygar, ameliyatın KKTC’de yapılan ilk canlı organ nakli olduğunu ve bu nakilin yapılabilmesi için de çok uzun bir süreç yaşandığını anlattı.
Üroloji uzmanı Dr. Necmi Bayraktar, 28 Temmuz 2015 tarihinde, Hacettepe Hastanesi’nden gelen profesör ve doçentlerden oluşan bir ekiple birlikte babadan oğula olmak üzere canlıdan canlıya böbrek nakli ameliyatının başarılı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Köseoğlu: Kadavradan da böbrek nakli… 
Öte yandan Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği As Başkanı Tülin Köseoğlu ise dün yaptığı açıklamada, böbrek naklinin gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, kadavradan da böbrek naklinin gerçekleşmesi için gerekli çabaların gösterilmesini istedi.
Köseoğlu, “Ne mutlu bize ki ilk kez KKTC'de canlıdan canlıya böbrek naklinin gerçekleşmesine tanıklık ettik. En büyük arzumuz bir an önce kadavradan da böbrek nakillerinin gerçekleşmesi için gerekli çabaların gösterilmesidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473