banner564

222 bin Euro ceza

Kıb-Tek, 45 bin led sokak aydınlatma armatürünü zamanında kuruma teslim etmeyen şirketin teminatına el koydu

222 bin Euro ceza
banner598
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK), 45 bin adet LED sokak aydınlatma armatürünü zamanında kuruma teslim etmeyen şirketin, 222 bin 50 Euro’luk teminatına el koyduğu açıklandı.
KIB-TEK’ten yapılan açıklamada, söz konusu şirkete bir yıl süreyle ihalelere katılmaktan men cezası da verildiği belirtildi.
Açıklamada, kurum ihalelerinin şeffaf ve tarafsızlık ilkeleriyle yürütüldüğüne dikkat çekilerek, “KIB-TEK ile imzalanan sözleşmelerde, kurumu zarara uğratacak ve aboneleri olumsuz etkileyecek tüm aykırılıklara karşı sorumlu ve hukuki yaklaşımımız tavizsiz uygulanmaya devam edilecektir” ifadesine yer verildi.
KIB-TEK’in 9 Mart tarihinde LED ışık kaynaklı sokak aydınlatma armatürü temini için açtığı ikinci ihaleyi, en düşük fiyat vererek kazanan Aysan Çevre Işıklandırma Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Sinsan Trading LTD’in oluşturduğu konsorsiyum kazanmıştı.
Konsorsiyum ile 10 Haziran tarihinde imzalanan sözleşme uyarınca, 45 bin adet LED ışık kaynaklı sokak aydınlatma armatürün ilk teslimatı olan 5 bin adedi 10 Eylül’de ve bugüne kadar geçen sürede ise en az 10 bin adet teslim edilmesi gerekiyordu.
Bu gelişmenin ardından KIB-TEK yeniden LED sokak aydınlatma ihalesi açacak.

“Sokak aydınlatma ücreti ucuzladı”
Gerek Lefkoşa’da sağlanan tasarruf miktarı gerekse mevsimsel nedenlerle, ülke genelindeki abone faturalarına yansıyan sokak aydınlatma ücretinin, 11- 12 TL’den 7 TL’ye gerilediği açıklandı.
KIB-TEK’in yeni teknolojiler kullanarak maliyetleri düşürme ve tasarrufu tüketici faturalarına indirim olarak yansıtma yönündeki çalışmalarının ilk aşamasında 89.32 TL olan kesme-bağlama ücreti yüzde 77.60 oranında indirimle 20 TL’ye, belediyelerin Kıb-Tek’e ödenmemiş sokak aydınlatma bedellerinin tahsili için yasa gücünde kararnameyle maktu ücrete eklenen 5,5 TL hariç, 16.95 TL olan maktu ücretin de faturasını SMS ve elektronik posta yolu ile almayı tercih eden tüketiciler için yüzde 20 indirimle 12 TL’ye düşürüleceği açıklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473