banner564

Akıncı: Yokluğu hala hissediliyor

Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde önemli katkıları olan Ziya Rızkı, ölümünün 21’inci yıldönümünde anıldı

Akıncı: Yokluğu hala hissediliyor
banner598
Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde önemli katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı ve spor adamı Ziya Rızkı, ölümünün 21’inci yıldönümünde anıldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ziya Rızkı’nın ölümünden sonra yerinin doldurulamadığını ve yokluğunun toplum olarak halen hissedildiğini belirtti.
Merhum Ziya Rızkı için dün saat 09.30’da Girne’de, 20 Temmuz Stadyumu kavşağındaki büstünde, ardından da saat 10.30’da kabrinin bulunduğu Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda tören düzenlendi.
Kavşakta yapılan törende merhum Rızkı’nın büstüne çelenk konup saygı duruşunda bulunuldu. Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda yer alan törende ise kabrine çiçek konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, konuşmalar yapıldı.
Törende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Ceyhun Birinci birer konuşma yaptı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da hazır bulunduğu törene, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, Girne Polis Müdür Vekili Sıtkı Erkıvanç, bazı milletvekilleri, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Rızkı ailesi ve dostları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474