banner564

Kaderinde yazılıydı

Arzu Yazıcı 12 gram esrar yüzünden 20 ay hapis yatacak

Kaderinde yazılıydı
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz yılın Aralık ayında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu madde ile yakalanan iki kişiye uyuşturucu sattığı öne sürülen Arzu Yazıcı ile suç ortağı olduğu belirtilen Gökhan Binici hakkındaki dava karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar sabıka durumlarına ve sorumlu oldukları uyuşturucu miktarlarına göre farklı sürelerde hapis cezasına çarptırıldı.
Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Barkın huzurunda görüşülen davada sanıklar farklı hapis cezalarına çarptırıldı. Kararı okuyan Yargıç Rauf Kürşad, her iki sanığın suçlarını kabul edip, adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehlerine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

Binici 1 ay ceza aldı…
Yargıç, sanık Gökhan Binici’nin sabıkasız olmasını, uyuşturucu maddeyi sadece kendi kullanımı için tasarruf etmesini ve suç ortaklarının yakalanması için gönüllü ifade verip polise yardımcı olmasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti. Yargıç Rauf Kürşad tüm bu olgular ışığında sanık Gökhan Binici’yi “1 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan 1 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Arzu, 16 yaşında anne oldu…
Sanık Arzu Yazıcı lehine ola hafifletici nedenleri de açıklayan Yargıç Rauf Kürşad, genç yaşta sosyal sorunlarla yüzleştiğini,16 yaşında anne olduğunu ve şuanda 16 yaşındaki kızına bakmakla yükümlü olduğunu söyledi. Yargıç, sanığın yargılandığı suçun“12 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” olduğunu göz önünde bulundurarak, sanığın kendi içimliğini beleşe getirmek birçok kişiye çekinmeden uyuşturucu madde satmasını aleyhinde ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Yargıç Rauf Kürşad, sanığın benzer sabıkası da olmasını değerlendirdikten sonra tüm bu olgular ışında suçlu bulup 20 ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474