banner564

Kafalar karışık

Başbakan Sucuoğlu, marketlerde fiyatların düştüğünü; vatandaşlar ise yükseldiğini söylüyor

Kafalar karışık
banner598

Vatandaşlar, döviz kurlarındaki düşüşe rağmen gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarının artmasından şikayetçi olurken, Başbakan Faiz Sucuoğlu, marketlerdeki fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını söyledi. Sucuoğlu, “Döviz kurlarında yaşanan düşüşle birlikte marketlerdeki fiyatlar da orantılı bir şekilde yavaş yavaş düşmeye başladı” dedi.
Başbakan Sucuoğlu, ülkede piyasa denetimlerinin devam ettiğini söyledi.
Başbakan Faiz Sucuoğlu, partisinin 23 Ocak seçimlerinde hedefinin “tek başına beş yıllık iktidar” olduğunu da ifade ederek, “Seçilmemiz halinde ciddi ekonomik ve teknolojik açılımlara imza atacağız, radikal değişiklikler yapacağız. Hiçbir zaman bir koalisyon hedefimiz olmadı. UBP tek başına beş yıllık iktidar hedefiyle yola çıktı” diye konuştu.
Sucuoğlu, “Seçimlerinden sonra ekonomiye yoğunlaşarak, yeni açılımlarla KKTC’ye sıcak paranın akmasını sağlayacağız. Tüm bunların ön hazırlıkları yapılmıştır. 23’ünden sonra çok hızlı bir şekilde, yabancı yatırımcılar, mülk satışları ve serbest bölge konusunda açılımlar yapacağız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşması önceliklerimiz arsındadır. Bunu başarırken de parti olarak yeniliğe ışık tutacağız” ifadelerinde de bulundu.
“Biz göreve geldiğimiz gün itibarı ile ülkede yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmek adına çalışmalara başladık” diyen Sucuoğlu, “Dövizde yaşanan yükseliş karşısında vatandaşın kredi borçlarını daha rahat ödemesi adına önemli adımlar atık. Bu yapılan çalışmalarla vatandaşın biraz olsun rahat nefes almasını sağladık” şeklinde konuştu.
Dövizde başlayan ve devam eden düşüşe bağlı olarak, marketlerinde fiyatlarını aşağıya çekeceği beklentisi içerisinde olduklarını belirten Sucuoğlu, “Hatta marketlerin fiyat indirimine yavaş yavaş başladığını da görüyoruz. Bu konuda üzerimize düşen denetim görevini de büyük bir hızla ve titizlikle sürdürüyoruz” dedi.
Sucuoğlu, “Hedefimiz lokomotif sektörlerimiz olan turizm ve yükseköğrenimin yanı sıra diğer hizmet sektörleri de ekonominin içine katarak ülkeyi kendi kendine yeter hale getirmektir”  diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 yıl Önce

"Hatta marketlerin fiyat indirimine yavaş yavaş başladığını da görüyoruz" NEREDE HANGI MARKETLERDE GORUYORSUNUZ SN.BASBAKAN? BIZ DE O MARKETLERE GIDELIM

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473