banner564

Kafasına vurdu ve yaktı

Cinayete kurban giden Solomos’un cesedi Arapköy’de bulundu

Kafasına vurdu ve yaktı
banner598

 Suna ERDEN-Onur ULAĞ

Bostancı Sınır Kapısı’ndan önceki hafta geçtikten sonra sırra kadem basan 65 yaşındaki Rum Solomos Apostolidis’in cinayete kurban gittiği kesinleşti. Apostolidis’in cesedi dün akşam saatlerinde Girne - Degirmenlik anayolu üzerinde faaliyet gösteren "kendin pişir kendin ye" isimli restoranın 400 metre ilerisindeki ormanlık arazide bulundu. Apostolidis’in kafatasında çatlaklar olduğu, vücudunda yanıklar bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Apostolidis’in öldürüldükten sonra yakılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Bu arada kuzeye gelerek babasını teşhis eden Apostolidis’in kızı baygınlık geçirirken, sağlık görevlileri fenalaşan kıza müdahale etti. Öte yandan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümetin başından beri bu olayı takip ettiğini belirtti.

Öldürüldükten sonra yakılmaya çalışıldı
Arapköy yakınlarında yürüyüş yapan bir vatandaş, yolun hemen biraz içerisinde ormanlık alanda bir ceset gördü. Vatandaş, polisi arayarak ihbarda bulunurken, polis ekipleri cesedin bulunduğu yere intikal etti. Olay yerinde yapılan incelemede cesedin Apostolidis’e ait olduğu belirlendi. Ceset üzerinde olay yerinde yapılan ilk incelemede darp ve yanık izlerine rastlandı. 
Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından ceset Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna sevk edildi. Ceset üzerinde dün gece otopsi yapıldığı belirtilirken, kafatasında çatlaklar olduğu, vücudunda yanıklar bulunduğu öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre, Apostolidis’in öldürüldükten sonra yakılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

Şüpheli günler önce kaçtı
Cinayet öncesinde sık sık kuzeye geçen, E.Ş.isimli erkek şahısla görüştüğü öğrenilen ve son olarak yine aynı şahısla görüldüğü tespit edilen Apostolidis’in, aracı birkaç gün önce Alsancak bölgesinde tespit edilmişti. Katil zanlısının önce cinayeti işlediği, daha sonra cesedi olay yerine attığı ve son olarak Apostolidis’in aracını Alsancak’a bırakıp kaçtığı tahmin edilirken, bir numaralı şüpheli olan E.Ş.’nin dört gün önce ülkeden ayrıldığı öğrenildi.

Babasının cesedini gören kızı fenalaştı
Öte yandan ceset bulunur bulunmaz polis aileye haber verirken, akşam saatlerinde kuzeye geçen çocukları ve akrabaları hastaneye giderek cesedi teşhis etti. Babasının cesedini teşhis edenlerden biri olan Apostolidis’in kızı baygınlık geçirirken, sağlık görevlileri fenalaşan kıza müdahale etti.

Özersay: Suçlular bulunup cezalandırılacak
Öte yandan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümetin başından beri bu olayı takip ettiğini belirterek “Eldeki bulgular bu olayın sorumlu yahut sorumlularının kısa süre içerisinde tespit edilmesini mümkün kılacak niteliktedir. Yakında sorumluların tespiti ve cezalandırılması konusunda somut sonuç alınabileceği anlaşılmaktadır” dedi.

Özel Harekât didik didik aradı
Bu arada günlerdir kayıp Apostolidis’i arayan polis ekipleri dün sabah kapsamlı arama çalışmaları yaptı. Polis Özel Harekât Müdürlüğü personelinin de katılımıyla Karakum – Çatalköy arası arazi, boş ev ve yarım inşaatlar didik didik arandı. Eski Zeyko Yağ fabrikası bölgesi, anayolun alt kısmı bölgelerinde de arama yapan polis, akşam saatlerinde cesedi tespit etti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2018, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474