banner564

Kahramanlar unutulmadı

TMT Kurucusu Karabelen anıldı, Milli Mücadele Madalyaları takdim edildi

Kahramanlar unutulmadı
banner598

 Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT)Kurucusu Emekli General Daniş Karabelen, vefatının 35’inci yılında TMT Mücahitler Derneği tarafından Lefkoşa Golden Tulip Otel’de düzenlenen törenle anıldı.

Törene Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, bazı milletvekilleri, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği yetkilileri ve davetliler katıldı. 
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından tören, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar’ın, Karabelen’in özgeçmişini okumasıyla devam etti. Daha sonra Kıbrıs ile ilgili kısa film izlendi. 
Etkinlikte Karabelen’in kızı Özcan Atamert, Mücahit Komutanı Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora konuşma yaptı. 
Konuşmaların ardından 1958 – 1974 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden gelip görev yapan general, amiral, albay, erbaş ve erler ile mücahide ve mücahitlere “Milli Mücadele Madalyası” takdim edildi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473