banner564

Kalplerde yaşayacak

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 7 yaşındaki Tuğsan’ı gözyaşları arasında uğurladık

Kalplerde yaşayacak
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Uzun süre lösemi tedavisi gören ve uygun ilik bulunamadığı için hayata veda eden 7 yaşındaki Tuğsan Yazıcı dün son yolculuğuna uğurlandı. Cihangir Köy Camii’nde düzenlenen törene Tuğsan’ın ailesi, akrabaları, çok sayıda seveninin yanı sıra Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve askeri erkân katıldı.    
   Cenaze töreninde Minik Tuğsan’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döken babası Mustafa Yazıcı’yı teselli etmek kolay olmadı. Törene katılan herkes duygulu anlar yaşadı.
   Tuğsan’ın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Cihangir Kabristanlığı’nda toprağa verildi. 
Minik bedeni ile mücadele verdi
   Kuzey Kıbrıs, onu hastalığı ile tanımıştı. Daha 6 yaşında lösemiye yakalanan minik Tuğsan için zorlu bir mücadele başlamıştı. Ailesi onu sağlığına kavuşturmak için KKTC ile Türkiye arasında mekik dokurken,  Kıbrıs Türk halkı da onları yalnız bırakmamıştı. 
   Diyalog Medya’nın yanı sıra birçok kurum, kuruluş, dernek, spor camiası Tuğsan için kampanyalar düzenlemişti. Hem ilik bulunması hem de aileye tedavi sürecinde maddi destek sağlamak için yapılan onlarca kampanyaya vatandaşlar da bireysel olarak katılmıştı. 
   Son olarak İstanbul Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde tedavi gören minik Tuğsan, 20 Aralık günü sevenlerine veda etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473