banner564

Kanatlı: Talimatla yönetilmeye hayır

YKP’nin 12’nci Olağan Kurultayı yapıldı

Kanatlı: Talimatla yönetilmeye hayır
banner598
Yeni Kıbrıs Partisi’nin (YKP) 12. Olağan Kurultayı  yapıldı.
KTOEÖS Lokali’nde, YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen’in açılış konuşmasıyla başlayan ve Rasıh Keskiner’in Divan Başkanlığı’nı yaptığı genel kurul toplantısına, Türkiye’den Emek Partisi (EMEP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP)’nin yanı sıra, KTÖS, KTOEÖS, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, YKP-FEM, Devrimci Komünist Birlik, DİSİ, AKEL, EDİ gibi sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Başkanlık divanının oluşumunun ardından parti Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı bir konuşma yaptı.
Kanatlı yaptığı konuşmada, YKP’nin yola çıkarken, “Talimatla yönetilmeye hayır, bu memleket bizim ve biz yöneteceğiz” dediğini ve YKP’nin kuruluşundan 10 yıl sonra kitlelerin ellerinde bu pankartların taşındığını kaydetti. 

Ülke gündemi
Kanatlı’nın konuşmasının ardından YKP-FEM adına Faika Deniz Paşa söz alarak bir konuşma yaptı. Kurultay’da, ÖDP Eş Başkanı Alper Taş ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Tekin Sürek ile söz almak isteyen diğer konukların konuşmalarının ardından mesajlar okundu.
Parti Meclisi Raporu ve karar tasarılarının görüşülerek karara bağlanması yanında, parti programı değişiklik önerilerinin görüşülüp karara bağlanması, ülke, toplum ve parti sorunları üzerine genel görüşme yapılmasının ardından organların seçimine geçildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474