banner564

Kanbay: KKTC için hayatidir

Büyükelçi Kanbay, “Bekleyen yapısal reformların gecikmeksizin yapılması KKTC için hayatidir. Böylesi bir Kıbrıs, bölgemiz için artı değer ifade eden bir partner olacaktır” dedi

Kanbay: KKTC için hayatidir
banner598
Mesaj açık

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bayrak Radyo Televizyonu’ndan dün saat 13.00’te yaptığı konuşmayla başladı.
Kanbay konuşmasına, “Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygıyla eğilirken, Kurtuluş Savaşımızın şanlı şehitlerini rahmet ve minnetle, tüm kahraman gazilerimizi de bir kez daha şükranla anmaktayız” diyerek başladı.
Derya Kanbay, Kuzey Kıbrıs’ın gelişim sürecinde bu topraklarda yaşayan tüm vatandaş ve soydaşlarının, hak ettikleri saygın hizmet ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için, Kuzey Kıbrıs Hükümetince yapılan her türlü çalışmayı önemsemekte olduklarını belirtti.
Muhtelif konularda, sorunlara günün gerçeklerine uyumlu çözüm getirecek yasal düzenlemelerin, Hükümetçe bir an evvel yapılmasının, Kıbrıs sorununun sürdürülebilir bir çözüm temeline kavuşmasında önemli rol oynayacağını vurgulayan Derya Kanbay, “Yapılan düzenlemelerin çağdaş insan haklarıyla uyumlu olması, Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik dinamiklerini gerçekçi olarak dikkate alması hepimizin temel beklentisidir” dedi.
Kanbay, “Bekleyen yapısal reformların da gecikmeksizin yapılması KKTC için hayatidir. Böylesi bir Kıbrıs, bölgemiz için artı değer ifade eden bir partner olacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından 21 pare top atışı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474