banner564

Kaplan’a göre iftira

21 bin liralık çek meselesi yüzünden tehdit edildiğini iddia eden Akile Tarman’ın şikayeti üzerine 2 kişi mahkemeye çıkarıldı

Kaplan’a göre iftira
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz ay içerisinde, Akile Tarman isimli kadının, Mehmet Ali Kaplan’ın teşviki ile Şadan Bayramlar isimli şahıs tarafından tehdit ettiği ileri sürüldü.
İddialara göre 21 bin TL’lik çek borcunu ödemediği gerekçesi ile Şadan Bayram isimli zanlının kadına yönelik “ben tetikçiyim, beni herkes tanır, polis bana bir şey yapamaz, erkek olsaydın bu parayı çoktan alırdım, bu parayı ödemezsen seni kötü günler bekler” dediği öne sürüldü. 
Zanlılardan Mehmet Ali Kaplan ise dün Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, Akile Tarman’ın başkasına borcu bulunduğunu, kendisinin aracı olduğunu ve taraflar arasında ödemede anlaşmayı sağladığını iddia etti.
Kaplan, “Olayın aracısıyken bir anda üstüme atılan iftira ile zanlısı konumuna düştüm” şeklinde konuştu.

Mahkemeye çıkarıldılar
   Polis tarafından gözaltına alınan zanlılar dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Kol, zanlı 2 Şadan Bayramlar’ın, zanlı 1 Mehmet Ali Kaplan’ın teşviki ile kendilerine 21 bin TL borcu olan Akile Tarman’a 2017  yılı Mart ayı içerisinde,  “ben tetikçiyim, beni herkes tanır, polis bana bir şey yapamaz, erkek olsaydın bu parayı çoktan alırdım,  bu parayı ödemezsen seni kötü günler bekler” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi. Zanlıların suçlamaları kabul etmediğini belirten Kol, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Serbest kaldılar
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların KKTC vatgandaşı muteber 2’şer kişinin 25’er bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Olayla bağlantımız yok
   Mahkeme sonrası Diyalog muhabirine açıklama yapan zanlılardan Mehmet Ali Kaplan, Akile Tarman’ın kendilerine 3 ay önce çek bozdurmak istediğini ancak kendilerinin kabul etmeyerek başka bir kişiye yönlendirdiklerini söyledi. 
Kaplan, Tarman’ın ilgili çekin ödemesini yapamaması üzerine 21 bin TL borçlu duruma düştüğünü ve kendilerini Petek Pastanesi’ne çağırdığını ve borçlu olduğu kişi ile ödeme konusunda aracılık yapmasını istediğini savundu. 
Kaplan, kendilerinin de aracı olarak Tarman’ın ilgili kişiye haftada 3 bin 500 TL ödemesi yolu ile aralarını bulduğunu söyledi. 
Bu görüşmenin 1 hafta sonrasında Tarman’ın polise giderek böyle bir şikayette bulunduğunu ve kendilerine iftira attığını iddia eden Kaplan, biz sadece aracı olduk, bu kadının borcu zaten bize değil, aracı olalım derken iftiraya kurban gittik, günün sonunda suçsuzluğumuz ispatlanacak ve biz de dava açacağız” şeklinde konuştu ve “bundan sonra da iyilik yapıp kimseye aracı olmam” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474